Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

İmamoğlu: Halkın verdiği yetkiyi öyle bir avuç insan alamaz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı.

Mahkeme, İmamoğlu’na, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi ve TCK’nın 153’üncü maddesi uyarınca ‘siyasi yasak’ hükmünü uyguladı. Hâkim, verdiği cezada takdir indirimi yapmadı.

İmamoğlu’nun siyasi yasaklı hale gelmesi için verilen kararın kesinleşmesi gerekiyor.

İmamoğlu, kararın ardından yaptığı açıklamada, “Halkın verdiği yetkiyi öyle bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah’ın izniyle” dedi.

Yavaş’tan destek

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İmamoğlu’na destek verdi. Yavaş, “Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız. Başkanım Ekrem İmamoğlu” dedi.

Kılıçdaroğlu: Bu ülkede artık darbeci de yasakçı da saraydır!

Almanya ziyareti yarıda keserek Türkiye’ye dönüş yolunda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim ki, bu ülkede artık darbeci de Saraydır, yasakçı da Saraydır! Öyle de muamele göreceklerdir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun video paylaşımı şöyle:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir