HDP: Türkiye yeni yaptırımlarla karşı karşıya
HDP, AİHM’in hak ihlali kararı verdiği Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın Eylül ayına kadar serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını belirtti.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası sözleşmeler ve üyesi olduğu kurumların tüm uyarılarına rağmen AKP yargısı önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve rehin tutulan arkadaşlarımızı serbest bırakmıyor. Şimdi de Eylül ayına kadar serbest bırakılmamaları durumunda Türkiye yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Rehine siyasetinden vazgeçin arkadaşlarımızı serbest bırakın!”
AİHM, tutuklu bulunan eski HDP Genel Eş başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’ı haklı bulup Türkiye’ye ihlal kararı vermişti. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi de yayınladığı karar metninde Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın derhâl serbest bırakılması çağrısını yineledi. Komite, Demirtaş’ın tutuklanmasıyla çoğulcu siyasi atmosferin daraltılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler