Per. Nis 30th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Mainz Alevi Toplumu: Alevilere yaşatılan tüm Kerbela’ları lanetliyoruz!

Muharrem Orucu’nun 6 günü.  Aleviler bulundukları her yerde başta Şah Hüseyin ve Karbela’da katledilen canları olmak üzere zalimler tarafından katledilen tüm mazlumlar için matemdeler. Matem günlerinde Cemevleri’nde bir araya gelip muhabbet eden ve ardından niyetlerini açarak lokmlarını paylşan Aleviler yaslarını sessiz sedasız tutuyorlar.

Mainz ve çevresindeki Aleviler de her yıl olduğu gibi bu yılda matemdeler. Mainz Alevi Toplumu- Cemevi, mateme ilişkin yazılı bir açıklama yaprak Yezid’i lanetledi.  ”Alevilere yaşatılan tüm Kerbela’ları lanetliyoruz” başlığıyla yapılan yazılı açıklamda şu ifadelere yer verildi:

”Mainz Alevi Toplumu, Alevilere yaşatılan tüm Kerbela’ları lanetliyoruz! Mainz Alevi toplumu Yassı matem günleri İmam Hüseyin yolundayız dönmeyiz. Kerbela’da çizilen zalime boyun eğmeme biat etmeme geleneği Nesilden nesile günümüze kadar Alevilerin kılavuz olmuştur. Halası Mansur’lar, nedimeler, Babailer , Pir sultan lar ,şeyh Bedrettinler, Seyit Rızalar, mahirler, denizler ibolar agitler işte bu yolun devamcıları, takipçileridir Kerbela’dan günümüze yaşanan biz Alevilere yaşatılan tüm Kerbela’ları lanetliyoruz. Lanet Yezid’e Yolumuz imam Hüseyin yoludur. Yolumuz hak ve hakikat yoludur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir