Sanatçılarımız
Dersim kültürü, inancı, bir bütün olarak coğrafyası baskı ve saldırı altındadır. Selçukludan Osmanlıya ve Cumhuriyete kadar süre geliyor dersem yanılmamış olurum.
Bugün ki yazımın konusu Sanatçılarımızdır.
Acılarımızı dindiren ve dillendiren, tarihsel süreçten günümüze kadar bizi getiren bir boyutuyla Sanatçılarımızdır. Klamlarıyla, şiirleriyle bizlerin yaralarına derman olurken, bir taraftan da dilimizi, kültürümüzü bugüne taşıyanlardır.
Bundandır ki; Sanatçımıza destek olmak olmazsa olmazıdır. Ancak ve ancak dilimize yani Zazaki-Dımıliki dilini yaşatan emek verenlere ben, her daim gücüm oranda destek oldum ve olurum da.
Tam olarak rakam veremesem de ortalama altmış (60) civarında sanatçımız var.
Hepimiz gibi bizim sanatçılarımızın da her şeyden önce onların da çocukları-aileleri var. Keza bu sanatçılarımızın da kendilerine özgül sanatsal çalışmaları söz konusudur.
Demem o ki; bu sanatçılarımızın geçinmeleri ve de sanatsal çalışmaları geliştirmeleri ve yaşatmaları gerekir.
Her yıl sayısız dayanışma geceleri yapılıyor, tüm danışma gecelerine genelde belirli sanatçılarımıza öncelikler tanınıyor. Bu durum diğer sanatsal çalışmalar yürüten sanatçılarımızın da mağdur olma söz konusudur.
Bu yoksulluk ve ekonomik kriz içerisinde zar zor geçimini sağlayan sanatçılarımızın, sanatsal çalışmaları yapmakta oldukça zorlandıklarına inanıyorum.
Yaptığımız gece ve benzeri dayanışma etkinlikleri yapıyoruz. Bu etkinliklerin Sanatçılarımız açışından yeterli olmadığını kabul etmemiz lazım.
Artık ne diyeyim? Sanki meramımı anlattım!
Sanatçılarımızın, bizden beklentilerin olduğunu düşünüyor ve de hissediyorum.
Bütün canlarımızın desteğini alarak, sanatçılarımıza büyük bir etkinlik organize edelim.
Ayakta zorla durabilen sanatçılarımıza sahip çıkalım.
Dersim ve yöresinde yok edilmeye çalışılan Kırmanciki-Zazaki dil ve kültürünü yaşatmaya çalışan sanatçılarımıza hep beraber destek olalım.
Dersim ve yöresinde yok edilmeye çalışılan Kırmanciki-Zazaki dil ve kültürünü yaşatmaya çalışan sanatçılarımıza hep beraber destek olalım.
Dilimize, kültürümüze ve coğrafyamızın kim ki yaşamasını istiyor ve emek veriyor ise onları bu davet içerisinde yer almasını öneriyorum.
Bütün Canlarımızın yapacağımız organizasyon da yer almalarını destek sunmalarını istiyorum. Gelin hep birlikte bu Sanatçılarımız için bir şeyler yalpalım.
Öneri ve görüşlerinizle kolektif bir fikir ile etkinliğimizi gerçekleştirelim. Bu küçük ya da sıradan bir etkinlik olmayacaktır. Geçmişte yatığımız bütün çalışmalarımız bireysel değildi, toplumsaldı. Bugünde böyle yarında öyle olacak.
Dersim için vardık var olacağız.
Ali Kadir Tanrıverdi
Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler