Çar. Şub 4th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Suriye ve Ötesi: Alevilere Yönelik Soykırımlar Yüzleşme ve Direniş Hafıza Çalıştayı Köln’de Gerçekleşecek

Alevi kurumları 18 Mayıs’ta Köln’de buluşuyor

Suriye’de Alevilere yönelik süregelen saldırılar ve soykırım politikalarına karşı Alevi kurumları sessiz kalmıyor. Alevi varlığını korumak, stratejik mücadeleyi büyütmek ve uluslararası dayanışmayı geliştirmek amacıyla düzenlenen “Suriye ve Ötesi: Alevilere Yönelik Soykırımlar – Yüzleşme ve Direniş Hafıza Çalıştayı” 18 Mayıs 2025 tarihinde Köln’de gerçekleştirilecek.

Toplumun geleceği ve mücadele stratejisi masaya yatırılacak

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Avrupa Arap Alevileri Federasyonu, Demokratik Alevi Federasyonu ve Dersim Tarih ve Kültür Merkezi’nin öncülüğünde düzenlenecek olan çalıştayda, Alevi toplumunun yaşadığı tarihsel ve güncel tehditlerle yüzleşilmesi, bu tehditlere karşı ortak direnişin güçlendirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda geleceğe yönelik ortak mücadele ve dayanışma zeminlerinin tartışılması da çalıştayın ana gündemlerinden biri olacak.

Yer ve zaman bilgisi

Yer: Alevi Kültür Merkezi, Köln
Tarih: 18 Mayıs 2025
Başlangıç Saati: 10.00

Uluslararası dayanışma çağrısı

Çalıştaya Alevi toplumunun yanı sıra farklı inanç ve kimlik gruplarından temsilcilerin de katılması bekleniyor. Alevi kurumları, herkesin katılımını ve dayanışmasını önemsediklerini belirterek “Sesimize güç katın” çağrısında bulundu.

Detaylı programın önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir