Dortmund Cemevi’nden Sağlıklı Yaşama Adım: AleviDo Koşu Takımı Yarışmaya Katıldı
Alevi inancı ile sağlıklı yaşamı buluşturan örnek bir etkinlik
Dortmund Cemevi, Almanya’daki Alevi kurumları arasında öncülüğünü sürdürmeye devam ediyor. Almanya’da kurulan ilk Alevi derneklerinden biri olan Dortmund Cemevi, bu kez sağlıklı yaşamı teşvik eden anlamlı bir projeye imza attı. Geçtiğimiz yıl kurulan “AleviDo” koşu takımı, farklı yaş gruplarından canların katılımıyla bugün yapılan yarışmaya katıldı.
“Spor uzun ömürlü bir yaşam için önemlidir”
Cem Evi yönetimi açıklamasında sporun sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için taşıdığı öneme dikkat çekerek şunları kaydetti:
“Sağlıklı bir yaşam sürmek ve uzun ömürlü bir hayata sahip olabilmek için spor büyük bir öneme sahiptir.”
12 yaşındaki gençler ve 80 yaşındaki dedemiz birlikte koştu
Bugünkü yarışmada AleviDo koşu takımı farklı kuşaklardan bireyleri bir araya getirdi. Takımda en genç katılımcılar 12 yaşındaki Liya Köylüoğlu ve Eliz Gedik olurken, en yaşlı katılımcı ise 80 yaşındaki İsmail Keleş dedeydi. Cem Evi yönetimi, tüm katılımcıların yarışı başarıyla tamamladığını belirtti.
Destek ve sponsorlara teşekkür
Dortmund Cemevi Yönetim Kurulu açıklmasını koşu etkinliğine katılan, destek veren, katkı sunan herkese ve sponsorluk desteği sağlayan Faruk Fahrschule’ teşekkür ederek sonlandırdı. 

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler