Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği’nden Nevin Kamiloğulları’na Destek: “Bu Davayı Kabul Etmiyoruz!”

Alevilerin Sesi Dergisi’nin imtiyaz sahibi ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Nevin Kamiloğulları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “terör” suçlamasıyla dava açılmasına bir tepki de Demokratik Alevi Kadınlar Birliği’nden (DAKB) geldi. Yapılan açıklamada, söz konusu davanın sadece Kamiloğulları’na yönelik bir saldırı değil, aynı zamanda Alevi inancı ve inanç önderlerine karşı yürütülen sistematik baskının bir parçası olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Aleviliğin tarih boyunca sistematik olarak baskı altına alınmak, Sünnileştirilmek ve yok sayılmak istendiği belirtilerek, “Ne zaman ki Aleviler boyun eğmemiş, kendi yolunu sürdürmüşse; karanlık, bastırıcı, yok sayan zihniyet yine karşılarında dikilmiştir” denildi.

“Kamiloğulları’nın Mazlumun Yanındaki Duruşunu Biliyoruz”

DAKB açıklamasında, Nevin Kamiloğulları’nın sadece bir kurum temsilcisi olmadığını, aynı zamanda eşit yurttaşlık ve kadın özgürlüğü mücadelesinin simge isimlerinden biri olduğunu belirtti. Kamiloğulları’nın sokaklarda verdiği direnişten, depremdeki dayanışma çalışmalarına; Alevi kadınlarının adalet ve eşitlik taleplerine öncülüğünden, inanç topluluklarına yönelik hizmetlerine kadar pek çok alanda emek verdiği vurgulandı.

“Haksız Suçlamaları Reddediyor, Takipçisi Olacağımızı Duyuruyoruz”

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, Kamiloğulları’na yöneltilen suçlamaları antidemokratik ve haksız bulduklarını belirterek, “Bu karanlık girişime karşı sesimizi yükseltiyoruz” açıklamasında bulundu. Açıklamanın sonunda, “Kadın canlarımızın bu tür baskılarla sindirilmesine, susturulmasına, ötekileştirilmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Aleviliğin zulme boyun eğmeyen kadim hakikat yolunu sürdüreceklerini belirten DAKB, “Bu hukuksuz sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Sevgili Nevin Kamiloğulları’nın yanındayız. Dayanışma ile, inançla, kararlılıkla” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir