Çar. Nis 29th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Kiel Alevi Toplumu CDU Adaylarıyla Bir Araya Geldi: Ortak Perspektifler ve Yerel Beklentiler Konuşuldu

Kiel Alevi Toplumu, CDU Kiel Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gerrit Derkowski, CDU temsilcisi Lasse Strauß ve Junge Union’dan Florian Reimer ile tanışma ve fikir alışverişinde bulunma amacıyla bir araya geldi. Görüşmede yerel yönetime dair beklentiler, Cemevi çalışmaları ve ortak işbirliği olanakları ele alındı.

Kiel’deki Alevi Toplumu, yerel siyasetle diyaloğu güçlendirmek ve karşılıklı anlayışı pekiştirmek amacıyla CDU temsilcilerini ağırladı. Cemevi’nde gerçekleşen görüşmede CDU Kiel Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gerrit Derkowski, CDU’dan Lasse Strauß ve gençlik yapılanması Junge Union temsilcisi Florian Reimer hazır bulundu.

Kiel Alevi Toplumu Çalışmaları ve Toplumsal Katılım Konuşuldu

Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, Kiel Alevi Toplumu’nun yürüttüğü kültürel ve sosyal çalışmalar hakkında Ceemvi başkan Deniz Kasal bilgi veridi. Ayrıca gençlik projeleri, eğitim faaliyetleri ve yerel düzeyde toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda yürütülen çalışmalar da aktarıldı.

Yerel Yönetimle Diyalog ve Beklentiler Dile Getirildi

Görüşmede Alevi toplumunun yerel yönetime dair beklentileri de dile getirildi. Eşit temsil, kültürel tanınırlık, ayrımcılıkla mücadele ve kamusal alanda görünürlük gibi konular üzerinde durularak, bu alanlarda karşılıklı iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

Teşekkür Mesajı: “Samimi ve Değerli Bir Sohbet Oldu”

Kiel Alevi Toplumu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Samimi bir ortamda gerçekleşen bu görüşme, karşılıklı anlayışın gelişmesi ve ortak paydada buluşma adına değerliydi. Değerli ziyaret sohbet için CDU Kiel Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gerrit Derkowski ile  CDU temsilcisi Lasse Strauß ve Juge Union’dan Florian Reimer yürekten teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir