Gazi Cemevi’nde Panel:”Kadınlar Barışı Konuşuyor”
Sultangazi Kadın Dayanışması, Gazi Cemevi’nde “Kadınlar Barışı Konuşuyor” başlıklı bir panel düzenledi. Panelde barış, demokratik toplum ve kadınların sürece katılımı üzerine önemli mesajlar verildi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan siyasetçi Sebahat Tuncel, “Demokratik toplumun inşası için önemli bir süreçten geçiyoruz. Biz kadınlar olarak sadece seyreden değil, bu sürecin öznesi olmalıyız” dedi.
“Kadınlar Demokrasi Sürecinin Başında Yer Almalı”
Barış sürecinin gerçek ve kalıcı olabilmesi için Meclis’in adım atmasının kritik olduğunu vurgulayan Sebahat Tuncel, kadınların bu sürecin hem öznesi hem de öncüsü olması gerektiğini ifade etti. Tuncel, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Umut hakkı gibi yasal süreçlerin yürütülmesi gerekiyor. Kadınların, gençlerin ‘Nasıl bir toplum istiyoruz?’ sorusuna cevap vermesi gerekir. Kadınlar, demokrasi sürecinin başında yer almalıdır. Tarihte kadınlar demokrasi mücadelesindeki rolleriyle öne çıkmıştır. Barış sürecinde de kadınlar öncü olmalıdır.”
“Kadınlar, Sahici Bir Barış İçin Daha Fazla Mücadele Etmeli”
Tuncel, savaşın kadınlar üzerinde çok daha derin izler bıraktığını belirterek şu vurguyu yaptı:
“Kadınlar bu savaştan çok daha fazla etkileniyor. Barış hemen gelse bile kadınlar açısından etkileri derin oluyor. Bu yüzden savaşa karşı çıkmak bizim için ilkesel bir duruştur. Kadınlar, Aleviler, Kürtler ve ekolojistler olarak sorunlarımızı anayasal düzlemde çözebiliriz.”
“Alevi Toplumunda Güvensizlik Hâli Var”
Tuncel, barış sürecine yönelik kaygı ve güvensizliklerin özellikle Alevi toplumunda derin olduğunu belirterek şunları söyledi:
“CHP’ye ve DEM Parti’ye yönelik operasyonların sürdüğü, kayyumların atandığı bir süreçte barışın nasıl mümkün olabileceği sorgulanıyor. ‘Bu devlete güven olur mu?’ sorusu sıkça dile getiriliyor. Bu güvensizlik haliyle yüzleşmek ve çözüm yollarını birlikte konuşmak zorundayız.”
“Barış Sürecine Seyirci Değil, Öznesi Olmalıyız
Barışın sadece silahların susması anlamına gelmediğini belirten Sebahat Tuncel, barış sürecinin kadınlar açısından ne anlama geldiğinin tartışılması gerektiğini söyledi:
“Barışırsak ne kazanacağız? Irkçılığa, cinsiyetçiliğe, kadın ve çocuk katliamlarına karşı daha güçlü bir mücadele yürütmeliyiz. Kadınlar olarak müdahil olmalı, barış sürecini şekillendiren özne konumunda yer almalıyız.”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler