Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan HTŞ’nin Süveyda Saldırılarına Tepki: “Bu Barbarlığa Ortak Olmayacağız”
⌈Haber Merkezi⌉ Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Suriye’nin güneyindeki Süveyda kentinde Dürzi halkına yönelik Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) öncülüğünde gerçekleştirilen saldırılara ilişkin sert bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Dürzilere yönelik bu saldırıların Aleviler başta olmak üzere Suriye’deki tüm inançlara ve halklara karşı yürütülen sistematik katliam zincirinin bir parçası olduğu vurgulandı. ABF, yaşananlara karşı uluslararası kamuoyunu sessiz kalmamaya çağırdı.
“Tüm Halkların Ortak Vicdanına Saldırı”
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) açıklamasında, Süveyda’da gerçekleştirilen katliamın yalnızca bir topluluğa değil, tüm inançların ve halkların ortak vicdanına yönelmiş bir saldırı olduğu ifade edildi. HTŞ eliyle yürütülen bu katliam siyasetinin Halep, Hama, Banyas ve İdlib gibi kentlerde yıllardır başta Aleviler olmak üzere pek çok inanç grubuna karşı sürdürüldüğü hatırlatıldı.
“Bu Zulüm Karşısında Susmayacağız”
Açıklamada, “Kerbela’dan bugünlere ses verenler olarak bu zulüm karşısında susmayacağız. Kadınlar katledilirken, çocuklar yersiz yurtsuz kalırken, kutsal mekanlar yağmalanırken susmak, onaylamaktır” denildi. Federasyon, Suriye’de yaşananların Alevi toplumunun hafızasında derin izler bırakan Sivas, Maraş ve Dersim katliamlarının devamı niteliğinde olduğunu vurguladı.
“Bu Sessizlik Onaydır”
ABF açıklamasında uluslararası güçlerin sessizliğine de tepki gösterilerek, “Suriye’deki bu sessizliğiniz, bu barbarlığa onay verdiğinizin ilanıdır” denildi. Emperyalizmin vekalet savaşlarıyla Ortadoğu coğrafyasını savaşla yeniden dizayn etmeye çalıştığı belirtilen açıklamada, inançları yok sayan ve halkları birbirine düşman eden tüm güçlerin bu katliamların ortağı olduğu kaydedildi.
“Demokratik ve Laik Bir Suriye Ortak İradeyle Mümkündür”
Alevi Bektaşi Federasyonu, demokratik, laik ve eşit yurttaşlığa dayalı bir Suriye’nin; Aleviler, Dürziler, Kürtler, Araplar, Hristiyanlar, Ezidiler, Süryaniler, Türkmenler ve tüm halkların ortak iradesiyle inşa edilebileceğini belirtti. Açıklamada, “Biz, bu ortak yaşam hayalinin sesi olacağız. Suriye halklarının direncine, yasına ve umuduna omuz vereceğiz” ifadelerine yer verildi.
“HTŞ Barbarlığına Son”
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) açıklamasını, “HTŞ Barbarlığına Son! Bu çağın Yezitleri, halkların barışını, kardeşliğini, birliğini bozamayacak!” sözleriyle tamamladı.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler