Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Akbelen İçin Çağrı: “Bu Yasayı Tanımıyoruz, Toprağımızı Vermiyoruz!”

⌈Haber Merkezi – Muğla⌉ Köyleri, zeytinlikleri ve yaşam alanlarını korumak için direnen Akbelen halkı bir kez daha meydanlarda olacak. 3 Ağustos 2025 Pazar günü saat 11.00’de İkizköy/Akbelen’de yapılacak büyük buluşma öncesinde, “Mücadeleye devam!” çağrısı yükseldi.

“Bu Sadece Bir Köyün Buluşması Değil”

Etkinlik çağrısında, Akbelen’de süren direnişin yalnızca bir köyün değil, tüm yaşam savunucularının ortak sesi olduğu vurgulandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Zeytinimizi, köyümüzü, toprağımızı vermiyoruz! Ne yasalarınız, ne holdingleriniz, ne de kolluk kuvvetiniz bu halkı susturamaz! Bu yasa, sermayenin yasasıdır. Bu yasa, doğa düşmanıdır, köylü düşmanıdır, yaşam düşmanıdır!”

“Toprağa Kök Salan Herkesin Sesi”

Organizatörler tarafından yapılan açıklamada, Akbelen’deki buluşmanın sadece yerel bir direniş değil, toprağa, ağaca ve yaşam hakkına sahip çıkan herkesin sesi olduğu ifade edildi. Çağrıda ayrıca mülksüzleştirilen halkların artık yeter dediği ve “Bu yasayı tanımıyoruz!” diyerek bir araya geleceği belirtildi.

Mücadeleye Devam: 3 Ağustos’ta Akbelen’deyiz

Etkinlik afişinde yer alan görselde kadınların, gençlerin ve köylülerin zeytin dallarıyla birlikte kararlılıkla haykırdığı direniş vurgusu dikkat çekiyor. Katılım çağrısı, “Bu çığlık hepimizin!” sözleriyle sonlandırılıyor.

Buluşma Yeri: İkizköy / Akbelen
Tarih: 3 Ağustos 2025 Pazar
Saat: 11.00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir