Almanya’da SPD Afişlerine Alevi Karşıtı Irkçı Saldırı
⌈Haber Merkezi⌉ Almanya’nın Dortmund kentine bağlı Eving bölgesinde SPD’nin seçim afişleri kimliği hedef alan ırkçı bir saldırıya uğradı. Alevi kimliğine yönelik nefret söylemleri içeren yazılar ve çarpı işaretleriyle tahrip edilen afişler tepkilere neden oldu.
Volkan Baran: Faşizm Ve Ayrımcılık Reddedilmeli
SPD-Landtagsfraktion NRW milletvekili Volkan Baran sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı sert sözlerle kınadı:
“Eving’de seçim afişlerine Alevitik karşıtı sloganlar atılması kesinlikle kabul edilemez. Faşizm ve ayrımcılık, kime karşı ve kim olursa olsun, her şekilde reddedilmelidir. Buna kararlılıkla karşı çıkıp açık, çoğulcu bir toplum için savunacağız. Aleviler toplumumuza aittir, diğer tüm insanlar gibi.”
Demokrasi Ve Hoşgörü Vurgusu
Baran, nefret ve dışlama ile siyaset yapmak isteyenlerin demokratik değerlerle karşılaşacağını belirterek, “Demokrasimiz çeşitlilik ve hoşgörü ile ayakta kalır. Kim nefret ve dışlamayla siyaset yapmak isterse, kararlı direnişimizle karşılaşacaktır.” dedi.
Toplumsal Tepki Büyüyor
Saldırıya karşı Alevi kurumları ve demokratik kitle örgütlerinin de kısa sürede tepki göstermesi bekleniyor. Almanya’da dini ve etnik azınlıklara yönelik nefret söylemlerinin artması, göçmen toplulukları ve siyasal temsilcileri kaygılandırıyor.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler