Köln’de “Cam Bardaklar Kırılsın” Tiyatro Oyunu Sahnelenecek
⌈Haber Merkezi⌉ Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu, Avukat Şenal Sarıhan’ın yaşanmışlıklarından uyarlanan “Cam Bardaklar Kırılsın” adlı tiyatro oyununu Köln’de sahneleyecek. Etkinlik 4 Ekim 2025’te Alevitisches Kulturzentrum Köln-Porz ev sahipliğinde gerçekleşecek.
Direnen Kadınların Öyküsü
Oyun, gözaltı, işkence ve tutuklama süreçlerinde kadınların yaşadığı direniş öykülerini konu alıyor. Bir ceza avukatının savunma kürsüsünden işkence tezgâhına, oradan da kadın mahkûmların bulunduğu koğuşa uzanan hüzünlü yolculuğu sahneye taşınıyor.
Etkinlik Bilgileri
Tarih: 4 Ekim 2025
Giriş: 17.00 – Başlangıç: 18.00
Yer: Alevitisches Kulturzentrum Köln-Porz
Adresse: Humboldt Str. 2, 51145 Köln
Sanat Ekibi
-
Yazan: Şenal Sarıhan
-
Oyunlaştıran: Adem Atar
-
Dramaturg-Yönetmen: Serdar Doğan
-
Oyuncular: Atılım Temur, Melih Yetkin
-
Ses-Işık: Murat Atmış
-
Afiş: Deren Doğan
Kültür ve Dayanışma İçin Sahne
Organizatörler, oyunun yalnızca bir tiyatro gösterisi olmadığını, aynı zamanda kadın direnişini ve adalet mücadelesini sahneye taşıyan güçlü bir kültürel buluşma olduğunu vurguladı.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler