Bu ülkede aydınların yakıldığını unutma !
Tarih kâğıda dökülürken, dünyada olanlar anlatılırken,
“Sivas’ın Sönmeyen Ateşi, Madımak” nasıl resmedilecek?
Madımağı ateşe verenler hangi sözcüklerle ve nasıl tanımlanacak?
Oteli yakanlar, insanlığı ateşe verenler Yezit’e, Hızır Paşa’ya mı benzetilecek?
Sivas’ta, Hızır’ın askerlerinin bir kez daha Pir Sultan’ı sürüklediği mi dillendirilecek?
Madımak’ta canların, döne döne semaha durduğu mu yazılacak ?
Alevlerin içinde Pir Sultan‘ın görüldüğü mü söylenecek ?
33 Canın turnalar misali döne döne semaha duruşu ;
Şah aşkına, Pir aşkına, halk aşkına olduğunun bilinmesi mi istenecek ?
Ateşin içinde bağdaş kuranın, sazını döşüne dayayanın, aşk ilen “çeke çeke ben bu dertten ölürüm…” diyenin Hasret olduğu mu belirtilecek ?
Madımak ateşinin içimizi kavurduğunun, yüreğimizi yaktığının, bu ateşin her yanı da kavuracağını, ahımızın mahşere kalmayacağını mı bildirecek?
Nesimi’nin, Akarsu’yun, Bezirci’nin, Altıok’un.. yanan aydınlık ateşinin “ışık” olarak etrafını tekrar aydınlatacağı mı söylenecek ?
Ateşin temmuza düştüğünü, alev alev yandığını, önce 33 Canı, sonra türküleri kavurduğunu mu anlatacak ?
Turnalara “su yetiştirin” diyenlere, “Biz de ateşin üstüne su dökülmez” mi denecek ?
O ateşin karanlığı aydınlattığı mı söylenecek ?
33 canın cemalinde Pir Sultan‘ın, Mansur’un, Börklüce‘nin, Mahir‘in, Deniz’in, İbo’nun, Berkin’in, Ethem’in, Ali İsmail’in.. cemali belirdiği, Kerbala’nın, Dersim’in, Maraş’ın, Çorum’un yükü üzerlerinde olduğu için,
Onlara borcumuz var.
Biz o ışığı söndürmeyeceğiz
Sivas’ın ışığı Sönmeyecek!
Erdal Kılıçkaya
02.07.2019

Alevi Haber Ağı
Sevgili Canlar,
Yoluna ve ikrarına bağlı her Alevi, kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabiri olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu cemevinde ve yaşadığı çevrede haber değeri taşıyan her gelişmeyi; fotoğrafı, videosu veya yazılı bilgisiyle birlikte bizlere ulaştırmalıdır.
Bu çağrımız, Alevi kurumlarımızın yöneticileri ve temsilcileri için de geçerlidir.
Alevi Haber Ağı, Alevilerin sesi olmanın yanı sıra; emekten, demokrasiden, laiklikten, eşit yurttaşlıktan, kadın özgürlüğünden, gençlerin geleceğinden, doğanın ve çevrenin korunmasından yana; bütün ezilenlerin sesi olmayı sürdürecek, gerçekleri yazmaya ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.
Gerçekler ancak birlikte görünür olur. Gerçekler yazılırken sen de katkını sun can!
Fotoğrafını çek, videonu kaydet, haberini yaz ve bize ulaştır. Çünkü Alevi Haber Ağı hepimizin ortak sesidir.
Saygı ve sevgilerimizle…
Alevi Haber Ağı