Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Özgür Özel’den Mansur Yavaş’a Destek: “Sonuna Kadar Yanındayız”

⌈Haber Merkezi⌉ CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) hakkında başlatılan soruşturmaya sert tepki gösterdi. Özel, “AK Parti döneminin son 5 yılında 80 etkinliğe 33 milyon dolar harcanırken, Mansur Yavaş döneminde 426 etkinliğe harcanan tutar 30 milyon dolardır. Onlarca kat fazla para harcayanlar, Mansur Başkanımıza leke süremez” dedi.

Soruşturma ve Gözaltılar
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ABB’nin 2021-2024 yılları arasında düzenlediği konser ve etkinlik harcamalarının kamu zararına yol açtığı iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında aralarında belediye görevlilerinin de olduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

CHP lideri Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, süreci “algı operasyonu” olarak nitelendirdi.

“Sayıştay ve Teftiş Kurulu Kusur Bulmadı”
Özel, soruşturma konusu olan işlemlerin yıllarca Sayıştay tarafından denetlendiğini, herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını belirtti. Ayrıca, Mansur Yavaş’ın Kasım 2024’te başlattığı iç denetim ve Teftiş Kurulu incelemesinde de olumsuz bir bulguya rastlanmadığını vurguladı.

“Hal böyleyken, meselenin kamuoyuna yansımasının üzerinden neredeyse bir yıl geçmişken savcılık, ilgili kişileri ifadeye çağırmak yerine şafak vakti gözaltı yaptı” diyen Özel, operasyonun önceden duyurulduğunu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın süreci yönettiğini savundu.

“Mansur Başkan Milletin Gönlünde”
Etkinlik harcamalarına ilişkin karşılaştırma yapan Özel, “AK Parti döneminde 80 etkinliğe 33 milyon dolar harcanmıştı. Mansur Yavaş döneminde ise 426 etkinlik için 30 milyon dolar harcandı. On parmaklarında on kara olanlar, Mansur Başkanımıza iftira atamaz” ifadelerini kullandı.

Özel, Mansur Yavaş’ın iki dönemdir rekor oylarla seçildiğini hatırlatarak, “Milletin gönlüne kazınan Mansur Yavaş Başkanımızın sonuna kadar yanındayız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir