Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

İsrail Ordusu Sumud Filosu’na Saldırdı

⌈Haber Merkezi⌉ Gazze’ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu’na İsrail ordusu müdahale etti. Gemilere el konuldu, gözaltılar yaşandı. DEM Parti, “Netanyahu hükümetinin saldırganlığı kabul edilemez” diyerek uluslararası topluma çağrı yaptı.

Gazze Açıklarında Müdahale
Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu, Gazze açıklarında İsrail ordusunun saldırısına uğradı.

Filoda yer alan Adagio Yelkenlisi’nden verilen son bilgilere göre İsrail askerleri gemilere çıkarak katılımcıları gözaltına aldı. Filo yetkilileri, Gazze’ye ulaşmaya az bir mesafe kala gemilerin durdurulduğunu ve üç gemide gözaltıların yaşandığını açıkladı. Ayrıca, gemilerdeki tüm katılımcıların güvenliğini teyit etmeye çalıştıklarını belirtti.

“Şu An İsrail Askerleri Yanımızda”
Adagio Yelkenlisi yolcusu Muhammed Salih Dallı, İsrail donanmasının rotalarını değiştirmelerini istediğini, ancak kendilerinin Gazze’ye gitmekte kararlı olduklarını ifade ederek, “Şu an İsrail askerleri yanımızda” dedi.

Dallı’nın bu açıklamasının ardından, filo ile dış dünya arasındaki bağlantı tamamen kesildi.

44 Ülkeden Katılım ve İnsani Yardım
Küresel Sumud Filosu’nda 44 farklı ülkeden doktor, gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve aktivistler yer alıyor. Gemilerde özellikle tıbbi malzemeler başta olmak üzere çok sayıda insani yardım bulunuyor.

DEM Parti’den Uluslararası Çağrı
Olayın ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Netanyahu hükümeti; Gazze işgaline, Filistinlilere yönelik soykırıma varan katliama dikkat çekmek ve bölgeye insani yardım ulaştırmak amacıyla dünyanın dört bir yanından insanların oluşturduğu Sumud Filosu’na müdahale ediyor. Netanyahu ve savaş kabinesinin uluslararası ve insani hukuku hiçe sayarak Sumud Filosu’na müdahale etmesi kabul edilemez. Tüm uluslararası kamuoyunu bu saldırılara karşı en etkili biçimde tepki vermeye çağırıyoruz. Netanyahu iktidarının bu saldırganlığına karşı Sumud Filosu’nda yer alan sivil ve aktivistlerin yanındayız!”

DEM Parti ayrıca, uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırarak, Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir