Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

SİVAS KATLİAMI’NDA HAYATINI KAYBEDEN 33 CAN GREVENBROİCH’TA ANILDI

Sivas Katliamı’nın 26. Yılında Almanya’nın Grevenbroich kentinde 33 Can için bir anma etkinliği düzenledi.  Grevenbroich  Cemevi  tarafından şehir merkezindeki  Kilise’nin  önünde düzenlenen anma, Nejla Akbaba Ana’nın 33 Canımız için gülbenk okuyup  delil uyandırmasıyla başladı. Anmaya katılanlar, 33 Can için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

SİVAS’TA İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLENDİ

Neuss Cemevi – Alevi-Bektaşi Kültür Merkezi’nden canlarımızın da katılıp destek verdikleri anmada, Grevenbroich  Cemevi Başkanı Mesut Kabakçı  kısa bir konuşma yaptı.  Kabakçı, katliama ilişkin şu düşünceleri dile getirdi: ‘‘ Sivas Katliamı; farklı dillere, inançlara ve farklı kültürlere tahammül göstermeyen, ırkçılıktan ve gericilikten beslenen çarkı bozuk zalimler düzenini ayakta tutanların kendi güdümünde olan gerici güçleri kışkırtarak yaptırdıkları bir katliamdır. Çağın yezitleri, bu katliam yaparak insanlığa karşı suç işlemişlerdir. Tarih bu vahşi katliamı sayfalarına bu şekilde kaydetmiştir. Çorum’da, Maraş’ta, Malatya’da, 1 Mayıs 77 Taksim’inde, Gazi ve Ümraniye mahallelerinde olduğu gibi, 1993 yılında Sivas’ta yaşanan katliamın ardındaki gerçeklerde bir türlü ortaya çıkarılmadı” dedi ‘

‘ İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA ZAMAN AŞIMI OLMAZ!‘‘

Başkanı  Kabakçı, konuşmasını devamında şu görüşlere yer verildi: “Failleri zaman aşımı kararıyla devlet eliyle kurtarıldı, ülkeyi faşizmin karanlığıyla kuşatanlar ve Sivas’ta olduğu gibi birçok katliamın bizatihi sorumluları olanlar makam ve paye verilerek ödüllendirildi, failler “kahraman” ilan edildi. Bugün Sivas Madımak’ta 26 yıl önce, 33 canımızı diri diri yakan katiller ve bu katilleri emri verenler elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmaktadır. Unutulmasın ki insanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır!

Sivas’ı unutmamak, tarihi katliamlarla dolu; sömürü, baskı ve otoriterlikten beslenen bu düzenin halkları karşı karşıya getiren zihniyle hesaplaşmamaktır. 2 Temmuz’da Sivas’ta yaşananları hatırlamak, insanlığın en temel idealleri uğruna yürütülen mücadelenin güçlendirilmesi ile mümkündür. Sivas katliamında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, katliamı gerçekleştirenleri ve destekçilerini bir kez daha lanetliyoruz! Üzerimizdeki bütün baskılara rağmen, ülkemizi gericiliğe ve ırkçı-şoven odaklara asla teslim etmeyeceğiz. İnsanlığa karşı işlene suçlarda zaman aşımı olmaz‘‘

‘’MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA HİÇBİR YOLUMUZ YOKTUR’’

Kabakçı , konuşmasının davamında şunları söyledi: “Bizi katletmek isteyenler, bizi asimile etmek isteyenler, inkar etmek isteyenleri biliyoruz, tanıyoruz. Neler yaptıklarını biliyoruz, neleri yapabileceklerini de biliyoruz. Asıl mesele biz ne yapacağız sorusu. Biz nasıl bir tavır ortaya koyacağız, biz nasıl bu mücadeleyi ortaya koyacağız? Aleviler kendi davalarına, inançlarına, yoluna sahip çıkmadığı sürece, bir araya gelmedikleri sürece, mücadele etmedikleri sürece bugüne kadar yaşadıkları tüm katliamların benzerini yaşamaya devam edeceklerdir. Eğer biz bu zihniyete karşı bir mücadele ortaya koyup, kendi varlık gerekçemizi, kimliğimizi, inancımızı bu topraklarda sonuna kadar yaşatmak istiyorsak mücadele etmekten başka hiçbir yolumuz yoktur‘‘ dedi.

Anma etkinliği Kabakçı’nin katılımcılara teşekkür etmesinden sonra sonlandırıldı.

Sivas

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir