AABF Seçimsiz Genel Kurulu Frankfurt’ta Yoğun Katılımla Başladı
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) seçimsiz genel kurulu, yoğun bir katılımla Frankfurt’ta başladı. Alevi toplumunun farklı bölgelerinden gelen delegelerin yer aldığı genel kurulda, birlik ve dayanışma mesajları öne çıktı.
AABF İnanç Kurulu’ndan Hasan Ali İçlek ve AABF Genel Sekreteri Ufuk Çakır’ın yaptıkları konuşmalar, delegeler tarafından coşkuyla alkışlandı. Ufuk Çakır, Kerbela’dan bugüne toplumsal özgürlük mücadelelerinde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yaptırdıktan sonra genel kurula katılan delegeleri, konukları ve emektarları selamladı.

Genel Kurul Gündemi Onaylandı
Divan kurulunun seçilmesinin ardından genel kurul gündem maddeleri onaylandı. Ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi. Erçe konuşmasında, Alevi hareketinin tarihsel mücadelesine ve demokratik örgütlenmenin önemine vurgu yaptı.


Hüseyin Mat: “Birlik, Dayanışma Ve Özgürlük Mücadelesi Sürmeli”

AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat ise delegeleri selamlayarak başladığı konuşmasında Türkiye gündemine ve Avrupa Alevi hareketinin güncel durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mat, Alevi kurumlarının ortak tutum ve dayanışma içinde olmasının önemini vurgulayarak, demokratik ve eşit yurttaşlık mücadelesinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
Genel kurul çalışmalarının gün boyunca devam edecek.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler