Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Ercüment Akdeniz’den Tahliye Sonrası İlk Mesaj: “İçimde Buruk Bir Sevinç Var”

⌈İstanbul – 23 Ekim 2025⌉ Gazeteci ve yazar Ercüment Akdeniz, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmesinin ardından ilk açıklamasını cezaevi önünde yaptı. Akdeniz, “İçimde buruk bir sevinç var. Çünkü özgürlük sadece benim değil, haksız yere içeride tutulan tüm gazetecilerin, siyasetçilerin ve hak savunucularının hakkıdır” dedi.

“Halkın Haber Alma Hakkı İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz”

Tahliye sonrası basın mensuplarına konuşan Akdeniz, demokrasi ve ifade özgürlüğü mücadelesinin devam edeceğini vurguladı:
“Türkiye’nin demokratikleşmesi, adalet, özgürlük, eşitlik ve barış için; hakikat yolunda, halkın haber alma hakkı için mücadeleye devam edeceğiz.”

Gazetecilere Yönelik Baskılara Tepki

Basın örgütleri, Akdeniz’in tahliyesini memnuniyetle karşılarken, Türkiye’de süren gazeteci tutuklamalarına dikkat çekti.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın-İş ve Medya Dayanışma Platformu, “Ercüment Akdeniz’in serbest bırakılması bir kazanımdır; ancak onlarca gazeteci hâlâ cezaevlerinde. Basın özgürlüğü sağlanmadan demokrasi de gelişemez” açıklaması yaptı.

Tutukluluk Süreci ve Dava Arka Planı

Uzun yıllardır emek, göç, mültecilik ve işçi hareketleri üzerine yaptığı haberlerle tanınan Ercüment Akdeniz, 2024 yılı ortalarında “örgüt propagandası” suçlamasıyla gözaltına alınmış, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.
Hakkındaki iddialar, haber içeriklerine ve sosyal medya paylaşımlarına dayandırılmıştı.
Basın özgürlüğü kuruluşları, bu süreci “gazeteciliğin yargılanması” olarak nitelendirerek tepki göstermişti.

“Gerçekleri Yazmak Suç Değildir”

Akdeniz, tahliyesi sonrası yaptığı açıklamada, ifade özgürlüğü mücadelesinin yalnız kendisiyle sınırlı olmadığını belirtti:
“Gerçekleri yazmak suç değildir. Basın özgürlüğü olmadan halkın iradesi de özgür olamaz. Halkın sesi susturulamaz.”

Dayanışma ve Umut Mesajı

Gazeteci Akdeniz, cezaevi sürecinde kendisine destek veren tüm meslektaşlarına, hak örgütlerine ve okurlarına teşekkür ederek sözlerini “Dayanışmayla, umutla ve hakikatle yolumuza devam edeceğiz” ifadeleriyle tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir