DEM Parti: “Casusluk Soruşturması Yargının Siyasallaşmasının Yeni Göstergesidir”
DEM Parti, sabah saatlerinde TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın “casusluk” iddiasıyla gözaltına alınmasına ve aynı kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmaya sert tepki gösterdi. Partiden yapılan açıklamada, “Ülkede adalet terazisinin ne kadar bozulduğunu gösteren bir başka yargısal operasyon devreye konulmuştur” denildi.
Tele1’e Baskın, Yanardağ Gözaltında
Parti açıklamasında, sabah saatlerinde TELE1 binasına polisler tarafından yapılan baskına ve Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına dikkat çekildi. DEM Parti, bu sürecin yalnızca bir basın operasyonu değil, aynı zamanda muhalefeti sindirmeye yönelik bir girişim olduğunu belirtti.
İmamoğlu Hakkında Yeni Soruşturma
Aynı soruşturma kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da “casusluk” suçlamasıyla yeni bir dosya açıldığının öğrenildiği ifade edildi. Açıklamada, “Bu gelişme, yargının bağımsızlığına olan güveni bir kez daha sarsmıştır” değerlendirmesi yapıldı.
“Yargı Mekanizması Siyaseti Şekillendirme Aracı Haline Getirildi”
DEM Parti açıklamasında, Türkiye’de yargı kurumlarının uzun süredir siyaseti baskı altına alma aracı olarak kullanıldığı vurgulandı:
“Hukukun görevi adaleti sağlamak olmalıdır. Ancak maalesef Türkiye’de yargı mekanizmaları uzun zamandır siyaseti şekillendirme aracı olarak kullanılmaktadır.”
“Bu Çabanın Sahiplerine Başarı Getirmeyecektir”
Parti açıklaması, demokratik dayanışma ve özgür basın vurgusuyla sona erdi:
“Masa başı siyaset mühendisliğiyle siyaseti ve basını baskı altına almaya çalışmak, bu çabanın sahiplerine başarı getirmeyecektir.”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler