Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

İmamoğlu, Yanardağ ve Özkan Tutuklandı

⌈Haber Merkezi⌉ İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “casusluk” soruşturması kapsamında sulh ceza hakimliğine sevk edilen gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı. Aynı dosyada yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve danışmanı Necati Özkan hakkında da tutuklama kararı verildi.

“Siyasal Casusluk” Suçlamasıyla Tutuklama Kararı

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Yanardağ, İmamoğlu ve Özkan hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 328/1. maddesinde düzenlenen “siyasal veya askeri casusluk” suçlaması kapsamında tutuklama kararı verdi.
Hakimlik, üç ismin “devletin güvenliği veya iç ya da dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri temin etmekle” suçlandığını belirtti.

Etkin Pişmanlıktan Yararlanan Hüseyin Gün Dosyada Öne Çıktı

Aynı soruşturma kapsamında “etkin pişmanlıktan yararlanmak” isteyen Hüseyin Gün’ün 4 Temmuz’da yine “casusluk” suçundan tutuklandığı, Melih Geçek’in ise başka bir suçtan tutuklu bulunduğu öğrenildi.
Gün’ün ifadeleri, soruşturma dosyasında “dayanak beyan” olarak yer aldı.

Yanardağ: “Bu Suçlama Bana Yöneltilebilecek En Çirkin İftiradır”

Gazeteci Merdan Yanardağ, savcılıktaki ifadesinde suçlamaları reddederek şunları söyledi:
“Benim ilk gençlik yıllarımdan beri bütün hayatım ve mesleğim emperyalizm ve siyonizme karşı mücadele ile geçti. Ben sol görüşlü ve yurtsever bir gazeteciyim. Ülkemin ve halkımın aleyhine herhangi bir faaliyet içerisinde olmam düşünülemez. Bu bana yöneltilebilecek en çirkin suçlama olur. Bunu reddediyorum.”

Yanardağ, etkin pişmanlıktan yararlanan Hüseyin Gün’ü “TELE1’e küçük maddi destekte bulunduğunu belirten Seher Alaçam’ın oğlu olarak tanıdığını” söyledi ve aralarındaki yazışmaların “izleyici-gazeteci sınırlarını aşmadığını” vurguladı.
“Sosyalist ve yurtsever bir gazeteci olarak sürdürdüğüm meslek yaşamımda lekeleme çabasının hedefi oldum. Büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayım, serbest bırakılmamı talep ediyorum.” dedi.

TELE1’e Kayyım Atanması Tepki Çekti

Merdan Yanardağ, Cuma günü gözaltına alınmış, henüz Emniyet’te ilk ifadesi alınmadan akşam saatlerinde genel yayın yönetmeni olduğu TELE1 televizyonuna kayyım atanmıştı.
Basın örgütleri ve muhalefet partileri, bu uygulamayı “ifade özgürlüğüne yönelik açık bir müdahale” olarak değerlendirdi.

Tutuklamalara Tepki: “Yargı, Siyasi Baskı Altında”

CHP ve DEM Parti yöneticileri, “siyasi casusluk” iddialarını “siyasi mühendislik operasyonu” olarak nitelendirirken, birçok hukukçu da dosyada “somut delil olmadığını” belirtti.
CHP’li milletvekillerinin, tutuklama kararının ardından Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir