Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ÖLÜM HEP BİZE Mİ DÜŞER?

İnsana düşman olan zalimlerin yıllardır sürdürdükleri kirili savaş can almaya devam ediyor. Kirili  savaş sürdürenler tarafından Dersim her karşı toprağına döşenen mayınlar bu seferde, Dersim‘in Ovacık ilçesine bağlı olan Bilgeç köyünde patladı.

Ayaz Güloğlu ile kardeşi Nupelda Güloğlu birlikte Çakılyayla mezrasında arazide oyun oynarken bölgeye önceden döşenmiş olan mayına başmları sunuç patlama oldu. Ayaz Güloğlu patlmanın olduğu yerde yaşamını yitirken, kız kardeşi Nupelda ise patlama sonuçu ağır yaralı  yaralandı. Ağır yaralı olan Nupelda, askeri helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Fakat doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Patlama sonuçu yaşamını yitiren çocukların amcası Zeynel Güloğlu, patlamanın kaldıkları çadırın 10 metre uzaklığında, çocukların oyun oynadığı bölgede meydan geldiğini belirtti. Amca Güloğlu, bölgede operasyon dahi olmadığını, askerlerin bulunmadığını belirterek, daha önce döşenen bir mayının patlamış olabileceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir