Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Asimilasyona dur demek için Cem evimizin yapımına destek sunalım.

– Metin Kaçmaz –

Türkiye’de yaşayan Alevileri asimile etmek, camilerden içeri sokarak Sünnileştirmek , Şiileştirmek için yürütülen çalışmalar yıllardır devletin tüm olanaklarıyla devam etmekte.
Bu da yetmezmiş gibi Alevi köylerine zorla cami yaptırarak Alevileri kendi inançlarından uzaklaştırma çabaları tüm itirazlara rağmen sürdürülmekte.

Türkiye’de yaşayan Aleviler bu çalışmalara karşı yeri geldiğinde örgütlü ya da bireysel olarak karşı çıkmaya, kendi imkanları ile cem evleri yaptırarak asimilasyon çalışmalarına dur demek istemektedirler.

İşte bu çalışmalardan bir tanesi de Dedemin, babamın, atalarımın, kivralarımın, tanıdıklarımın yaşadığı Erzincan – Tercan’a bağlı eski adı Haçköy yeni adı Başbudak olan köyümüzde canların çabalarıyla cem evi binası inşaatına başlanıldı.

Köyde yaşayan canlarımızın maddi imkanlarıyla kaba inşaatı başlanılan ama daha çok yapılacak işi olan cem evimizin bitirilmesi toplumumuzun inançsal, kültürel, sosyal tüm ihtiyaçlarına cevap verecek hale getirilmesi için köyde yaşayan canlarımızın emeklerine emek katmak, bir tuğla da biz koyabilmek için 20 Ekim 2019 tarihinde Cem evi dayanışma Gecesi yapacağız.
Bu konuda maddi ve manevi destek sunan, sunacak olan tüm canlara yüreğimizden gelen dayanışma duygusuyla teşekkür etmek istiyorum.
O gün gelemeyecek canlar bilet alarak lokmasını, yüreğindeki sevgilerini paylaştıklarında, dayanışma duygusunu pekiştirecek ve asimilasyona dur diyeceklerdir.

Aşk ile….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir