Gezi’nin Çocukları’ndan Hayvan Besleme Yasağına Tepki: “Yaşamı Savunuyoruz”
⌈Haber Merkezi⌉ Ankara Valiliği’nin ardından İstanbul Valiliği’nin de kent genelinde hayvan beslemeyi yasaklaması, yaşam savunucularının tepkisine yol açtı. Kararın duyurulmasının hemen ardından birçok kentte olduğu gibi İstanbul’da da yurttaşlar bir araya gelerek yasağı protesto etti.
Gösteride taşınan pankartlarda “Gezi’nin Çocukları Yaşamı Savunuyor #YasaDeğilKatliam” ifadeleri öne çıktı. Kalabalığın içinde gençlerden yetişkinlere çok sayıda kişi, hayvanların yaşam hakkını savunan sloganlarla eyleme destek verdi.
Görselde, yüzlerce kişinin katıldığı protestoda yurttaşların ellerindeki pankartlarla birlikte yaşam hakkına yönelik çağrı yaptığı görülüyor.
Valilik Kararı Tepki Topladı
İstanbul Valiliği’nin sokakta hayvan beslemeye yönelik yeni yasak kararı, hayvan hakları savunucuları tarafından “yaşam hakkına yönelik saldırı” olarak değerlendirildi. Kararın ardından birçok kurum ve inisiyatif, yasağın yalnızca hayvanların değil kent yaşamının bütününün hedef alındığını vurgulayarak geri çekilmesi çağrısında bulundu.
Yaşam savunucuları, kentlerin sermaye ve güvenlik politikaları doğrultusunda yeniden şekillendirilmek istendiğini belirterek, uygulamayı “insanı, hayvanı ve doğayı yok sayan otoriter bir yaklaşım” olarak nitelendirdi.
“Kararlarınızı Tanımıyoruz”
Gezi süreci boyunca doğayı, kamusal alanı ve yaşamı savunmak için sokağa çıkan kitlelere atıfla “Gezi’nin Çocukları” imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Hayvanların yaşamını hedef alan, kentleri sermayeye göre dizayn eden kararlarınızı tanımıyoruz. Haziran İsyanı’nı kampüsten memlekete büyüten Gezi’nin Çocukları olarak, bütün türlerin bir arada yaşadığı şehirleri, yaşamın kendisini savunuyoruz.”
Yaşam Hakkı İçin Birlikte Mücadele Çağrısı
Açıklamada, yalnızca sokak hayvanlarının değil, kentteki tüm canlı yaşamının tehdit altında olduğu vurgulanarak dayanışma çağrısı yapıldı. Yurttaşlar, valilik kararlarının geri alınması ve yaşam hakkını koruyan politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
Görselin eşlik ettiği açıklamalar, toplumun geniş kesimlerince paylaşılarak kısa sürede sosyal medyada da büyük yankı buldu.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler