AABF: Alevi Toplumunun Bilimsel Destekçisi Hayata Veda Etti
⌉Haber Merkezi⌉ Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Alevi toplumuna büyük emekler veren değerli bilim insanı Prof. Dr. Ursula Spuler-Stegemann’ın 22 Kasım 2025 tarihinde hakka yürüdüğünü derin bir üzüntüyle duyurdu. Spuler-Stegemann, Almanya’da Alevilerin yasal olarak bir inanç toplumu şeklinde tanınması sürecinde hazırladığı bilirkişi raporu ve bu raporun kabul edilmesine yönelik çabalarıyla Alevi toplumunun tarihinde önemli bir yer edindi.
Tanınma Mücadelesine Eşsiz Katkılar
AABF açıklamasında, Spuler-Stegemann’ın hem bilimsel birikimi hem de sarsılmaz dayanışmasıyla Alevi toplumunun eşitlik ve tanınma mücadelesine kalıcı bir iz bıraktığı vurgulandı. Federasyon, onun desteğinin yalnızca akademik değil, aynı zamanda insani ve vicdani bir sorumlulukla örülü olduğunu belirtti.
“Eşsiz Katkılarının Önünde Saygıyla Eğiliyoruz”
Açıklamada, “Alevi toplumu adına bu eşsiz katkılarının ve insani duruşunun önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerine yer verildi. AABF, Prof. Dr. Ursula Spuler-Stegemann’ın ışığının Alevi toplumunun yolunu aydınlatmaya devam edeceğini belirterek, “Devri daim olsun sevgili hocamızın” sözleriyle taziyesini paylaştı.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler