Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Kiel’de 25 Kasım Yürüyüşü: Alevi Kadınlar “Eşitlik, Demokrasi ve Özgürlük” İçin Meydanda

⌈Haber Merkezi⌉ Almanya’nın Kiel kentinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen yürüyüş ve mitinge Kiel Alevi Toplumu üyesi kadınlar da katıldı. Kent merkezinde gerçekleşen etkinlikte kadınlar, dünyanın dört bir yanında süren kadın mücadelesiyle dayanışma mesajı verdi.

Kiel Alevi Toplumu: “Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek”

Kiel Alevi Toplumu adına yapılan açıklamada, kadınların yaşamın her alanında eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesinin sürdüğü vurgulandı. Alevi kadınlar, yürüyüş boyunca hem Almanca hem de Kürtçe ve Türkçe sloganlarla kadın dayanışmasını büyüttü.

Kadın, Yaşam, Özgürlük Sloganı Yükseldi

Eylemde en çok yankılanan sloganlardan biri “Jin, Jiyan, Azadî – Kadın, Yaşam, Özgürlük” oldu. Aynı slogan Almanca olarak da tekrarlandı:

• Jin Jiyan Azadî – Kadın, Yaşam, Özgürlük
• Frauen, Leben, Freiheit

Kadınlar, 25 Kasım’ın yalnızca bir anma değil, şiddete karşı sürekli ve örgütlü bir mücadelenin günü olduğunu belirterek alanlardan ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir