Suriye Alevi Halkıyla Dayanışma Avrupa’dan Yükseliyor: Berlin ve Köln’de Eş Zamanlı Nöbet
⌈Haber Merkezi⌉ Suriye’de Alevi halkına yönelik süren saldırılar, kuşatma politikaları ve katliam tehdidine karşı Avrupa’da dayanışma büyüyor. “Kardeşlerimize Sahip Çıkıyoruz” çağrısıyla, Suriye Alevi halkının direnişiyle dayanışmak amacıyla 29 Kasım 2025 Cumartesi günü Berlin ve Köln’de eş zamanlı dayanışma nöbeti gerçekleştirilecek. Eylemlerle, hem Avrupa kamuoyuna hem de uluslararası kurumlara Suriye’de Alevilere dönük saldırılara karşı açık bir tutum alma çağrısı yapılacak.
Berlin ve Köln’de Eş Zamanlı Dayanışma Nöbeti
Dayanışma nöbeti, 29 Kasım 2025 Cumartesi günü saat 14.00’te iki kentte aynı anda gerçekleştirilecek.
Berlin: Werderscher Markt 6, 10117 Berlin
Köln: Deutzer Werft, 50679 Köln
Saat: 14.00
Eylemlerde, Suriye’de Alevi halkına yönelik saldırıların derhal durdurulması, yaşam hakkının güvence altına alınması ve uluslararası toplumun somut sorumluluk alması talepleri öne çıkacak.
Avrupa’daki dayanışma nöbetlerinin yanı sıra, Türkiye’de de Alevi kurumları Suriye Alevi halkıyla dayanışma için alanlara çıkacak. 28 Kasım Cuma günü saat 17.30’da Ankara Kızılay’da yapılacak basın açıklamasıyla, Suriye’de Alevilere yönelik saldırılara karşı ortak bir duruş sergilenecek.
Sessizliğe Karşı Ortak Dayanışma Çağrısı
Düzenleyiciler tarafından yapılan çağrıda, Suriye’de Alevi halkına yönelik saldırıların artık bir insanlık suçu boyutuna ulaştığı vurgulanarak, “Suriye Alevi halkı yalnız değildir. Kardeşlerimize sahip çıkıyoruz” mesajı verildi. Tüm canlara Berlin, Köln ve Ankara’daki dayanışma eylemlerine katılma cağrısı yapıldı.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler