Frankfurt’ta Suriye’deki Alevi Katliamı Protesto Edildi: Uluslararası Topluma Acil Çağrı / Video
⌈Haber Merkezi⌉ Almanya’nın Frankfurt kentinde yüzlerce kişi, Suriye’de Alevi sivillere yönelik artan saldırıları protesto etmek için bir araya geldi. Kent merkezinde düzenlenen eylemde, Suriye’de yaşananların “Alevilere yönelik sistematik bir soykırım girişimi” olduğu vurgulandı. Göstericiler, uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine acil müdahale çağrısında bulundu.
Saldırılara Karşı Acil Müdahale Çağrısı
Eylemde yapılan açıklamalarda, Suriye’de özellikle Alevi yerleşimlerinin hedef alındığına dikkat çekilerek, sivillerin ağır kuşatma, saldırı ve katliam tehdidi altında olduğu belirtildi. Katılımcılar, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kurumları göreve çağırarak saldırıların derhal durdurulmasını ve sivil halkın korunmasını talep etti.
“Alevilere Özgürlük” Sloganları Meydanı İnletti
Gösteri boyunca sık sık “Alevilere özgürlük”, “Suriye’de Alevi soykırımı var” sloganları atıldı. Taşınan pankartlarda ise Suriye’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi. Eylemciler, dünya kamuoyunun sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak Alevilere yönelik saldırıların görünür kılınmasını istedi.

Uluslararası Toplum Sessiz Kalmamalı
Protestoya katılanlar, Suriye’de Alevi halkının yalnız bırakılmasının yeni katliamların önünü açtığını belirterek, etkin ve bağlayıcı uluslararası adımların atılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. Yapılan çağrılarda, saldırıların belgelenmesi, faillerin yargılanması ve kalıcı koruma mekanizmalarının oluşturulması talep edildi.
Dayanışma Mesajı Verildi
Eylem, Suriye’de saldırılar altında yaşayan Alevi halkıyla dayanışma mesajlarının verilmesinin ardından sona erdi. Katılımcılar, mücadeleyi büyütmeye ve süreci uluslararası alanda gündemde tutmaya devam edeceklerini dile getirdi.



Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler