AGADEKA’nın Düzenlediği Suriye Konferansı’nda Alevi Soykırımı Gündeme Taşındı
⌈Haber: Nidal Hawarı⌉ AGADEKA tarafından düzenlenen Suriye Konferansı’nda, Fenike Konseyi adına Alevi soykırımına ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Konferansta, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da farklı halkların ve inanç topluluklarının yaşadığı sorunlar, talepler ve ortak mücadele olanakları ele alındı.
AGADEKA Çok Kültürlü Yapısıyla Dikkat Çekiyor
AGADEKA’nın, Ermeni, Yunan, Süryani, Kürt, Ezidi, Dersim, Koçgiri ve Arap Alevilerinin içinde yer aldığı çok bileşenli bir kurum olduğu vurgulanırken, kurumun farklı halklar arasında ortak çalışma zeminini güçlendirmeyi amaçladığı ifade edildi.
Geniş Katılımlı Sunumlar Yapıldı
Konferansa Suriye’den katılımcıların yanı sıra Kürt, Süryani temsilciler ve Prof. Jens de sunumlarıyla katkı sundu. Kürtler, Süryaniler, Aleviler ve Dürziler kendi sorunlarını ve taleplerini dile getirirken, konferansın ardından kolektif çalışma yürütülmesine dair görüş alışverişinde bulunuldu.
Nusayri/Hasibi Tarihi Ve İnançsal Süreç Anlatıldı
Fenike Konseyi adına yapılan sunumda; Nusayri/Hasibilerin kısa tarihi, güncel talepleri, Esad dönemiyle ilişkileri, Fenike ve Haran inanç kültürlerinin etkileri ile Yunan Helen dönemi ve bu dönemle olan etkileşimler kapsamlı biçimde ele alındı.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler