Pts. Şub 2nd, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Pınar Aydınlar’a “Örgüt Üyeliği”nden 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

⌈Haber Merkezi⌉HDK soruşturması kapsamında 3 ay tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada tahliye edilen halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar hakkında bugün görülen karar duruşmasında “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanat yaşamı boyunca halkların sesi olan, toplumsal mücadelelerle yan yana duran Aydınlar’a verilen ceza, sanat ve ifade özgürlüğüne yönelik baskıların yeni bir halkası olarak değerlendirildi.

Kararı Kabul Etmiyoruz

Pınar Aydınlar, karar sonrası yaptığı açıklamada yargılamanın siyasi saiklerle yürütüldüğünü belirtti. Aydınlar, kendisine yöneltilen “örgüt üyeliği” suçlamasının hukuki değil, tamamen politik olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

Kararı kabul etmiyoruz. Çünkü bu karar yalnızca şahsıma dönük değil, düşünceye, sanata, halklara ve birlikte yaşama iradesine yöneliktir. Bugün burada yargılanan bir sanatçı değil, halkın sesi olma iddiasıdır. Biz bu sesi susturmanıza izin vermeyeceğiz.

Tutuklama, Tahliye ve Ardından Gelen Ceza

HDK soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Pınar Aydınlar, yaklaşık 3 ay boyunca cezaevinde tutulmuş, ilk duruşmada tahliye edilmişti. Ancak bugün görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Aydınlar’a “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Karar, duruşma salonunda bulunanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Sanat ve Muhalefet Üzerindeki Baskılar Derinleşiyor

Pınar Aydınlar’a verilen hapis cezası, son dönemde sanatçılara, gazetecilere, siyasetçilere ve hak savunucularına yönelik yargı baskısının giderek derinleştiğine dair endişeleri bir kez daha güçlendirdi. Aydınlar, demokratik kitle örgütleri ve sanat çevreleri karara tepki gösterirken, kararın ifade ve sanat özgürlüğüne açık bir müdahale olduğu vurgulandı.

Mücadele Sürecek Mesajı

Aydınlar açıklamasında, hukuki mücadelesini sürdüreceğini belirterek geri adım atmayacağının altını çizdi. Verilen cezanın kendisini yıldırmayacağını ifade eden sanatçı, halkların eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinde yer almaya devam edeceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir