Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu: “Dersim’e Ötekinin Ötekisi Muamelesinden Vazgeçin”

⌈Haber Merkezi⌉ DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Kürt coğrafyasında derinleşen bölgesel adaletsizliklere ve Dersim’de sürdürülen doğa talanına dikkat çekti. Kordu, yoksulluğun bilinçli bir politika olarak dayatıldığını belirterek, temel yaşam haklarının sistematik biçimde gasp edildiğini söyledi.

“Köyler Yaşanamaz Hale Getiriliyor”

Ayten Kordu, köylerin altyapı hizmetlerinden yoksun bırakılarak göçe zorlandığını ifade etti. Elektrik, su ve yol gibi en temel ihtiyaçların karşılanmadığını vurgulayan Kordu, “Köyünde yaşama deniyor, gel madende karın tokluğuna çalış deniyor. Bu açık bir zor politikasıdır” dedi.

Dersim’de Doğa Ve Kültürel Hafıza Tehdit Altında

Kordu, Dersim’in Cevizlidere, Ali Boğazı, Çemişgezek, Pülümür ve diğer ilçelerinde RES, GES ve HES projeleriyle tarım alanlarının, meraların, kültürel hafızanın ve kutsal mekânların yok edilmek istendiğini belirtti. Bu projelerin yalnızca doğayı değil, Dersim’in inançsal ve tarihsel dokusunu da hedef aldığını söyledi.

“Sorun Enerji Değil, Adaletsizliktir”

Enerji politikalarına da değinen Kordu, çözümün daha fazla enerji üretimi olmadığını vurguladı. “Sorun enerjinin kendisi değil, enerjinin adil paylaşılmamasıdır” diyen Kordu, her haneye ihtiyaç kadar parasız ve güvenilir elektriğin bir hak olduğunu ifade etti.

Ayten Kordu, Dersim’e yönelik ayrımcı politikaların son bulması çağrısında bulunarak, bölgenin eşit yurttaşlık temelinde ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir