Paz. Şub 1st, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Sydney Bondi Plajı’nda Silahlı Saldırı: 12 Kişi Hayatını Kaybetti

Avustralya’nın Sydney kentinde, ülkenin en yoğun ve simgesel noktalarından biri olan Bondi Plajı’nda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının, Yahudi inancında önemli bir yere sahip olan Hanuka bayramı kapsamında plajda düzenlenen etkinlik sırasında gerçekleştiği bildirildi.

Polis yetkilileri, saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, saldırganlardan birinin olay yerinde öldürüldüğünü, ikinci saldırganın ise gözaltına alındığını açıkladı. Olayda ayrıca 12 sivil ile 2 polis memurunun yaralandığı belirtildi.

Polisten Acil Uyarı

Bölge polisi, sosyal medya üzerinden yaptığı ilk açıklamada, olay yerinde bulunanlara sığınak bulmaları çağrısında bulunarak, polis ekiplerinin sahada olduğunu ve yeni bilgilerin paylaşıldıkça kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.

İki Kişi Gözaltında

Haberlere göre, plaj yakınlarında siyah giysili iki kişinin ateş açtığı görüldü. Avustralya polisi, Bondi Plajı’ndaki saldırıyla bağlantılı olarak iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Görgü Tanıkları: “Kalabalığın Üzerine Ateş Açtılar”

Görgü tanıklarının aktardığına göre, tüfeklerle silahlanan iki kişi Campbell Parade üzerinde bir araçtan inerek kalabalığın üzerine ateş açtı. Saldırı sırasında yüzlerce kişi büyük panik yaşayarak bölgeden kaçmaya çalıştı.

Tanıklar, olayın Bondi Pavilion yakınlarında saat 18.40 sıralarında meydana geldiğini, art arda çok sayıda silah sesi duyulduğunu ifade etti. Bazı tanıklar, 30’dan fazla el ateş edildiğini aktardı. Basına yansıyan görüntülerde, saldırganlardan birinin yüksek bir noktadan uzun namlulu bir silahla ateş açtığı görüldü.

Hanuka Kutlaması Hedef Alındı İddiası

Saldırı sırasında, “Chanukah by the Sea” adıyla duyurulan ve ailelere yönelik olarak planlanan Hanuka kutlamasının devam ettiği belirtildi. Etkinliğe yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı, çocukların da kutlamalarda yer aldığı bildirildi. Avustralya’da yaklaşık 100 bin Yahudi nüfusun yaşadığı ifade edilirken, polis olayın hedefli bir saldırı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Başbakan Albanese: Görüntüler Son Derece Üzücü

Yeni Güney Galler (NSW) Polisi ve federal polis ekiplerinin müdahalesi sürerken, yaralıların çevredeki hastanelere sevk edildiği açıklandı. Avustralya Başbakanı Anthony Albanese’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Bondi Plajı’ndaki güvenlik durumunun yakından takip edildiği vurgulandı.

Başbakan Albanese açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bondi’de yaşanan görüntüler sarsıcı ve son derece üzücüdür. Polis ve acil müdahale ekipleri sahada, hayat kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Düşüncelerim bu olaydan etkilenen herkesle birlikte.
Federal Polis Komiseri ve Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı ile görüştüm. NSW Polisi ile koordinasyon içinde çalışıyoruz ve daha fazla bilgi netleştikçe kamuoyunu bilgilendireceğiz.
Bölgedeki vatandaşlardan, NSW Polisi tarafından yapılan bilgilendirme ve uyarıları takip etmelerini rica ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir