Çar. Nis 29th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Maraş Katliamı’nın 47. Yılında Katledilen Canlar Duisburg’da Anılacak

⌈Haber Merkezi⌉ Maraş’ta 19–26 Aralık 1978 tarihlerinde yaşanan ve Alevi toplumunun hafızasında derin yaralar bırakan Maraş Katliamı, 47. yılında Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenecek bir etkinlikle anılacak.

Alevitische Gemeinde Duisburg-Nord e.V. Cemevi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek anma programı, 26 Aralık 2025 Cuma günü saat 14.00’te Duisburg-Nord (Marxloh)’ta bulunan cemevinde yapılacak.

Toplumsal Hafızaya Sahip Çıkma Çağrısı

Alevi kurumları tarafından organize edilen etkinlikte, Maraş Katliamı’nın tarihsel arka planı, Alevi toplumuna etkileri ve toplumsal hafızanın önemi ele alınacak. 1978 yılında yaşanan katliamın yalnızca Aleviler için değil, tüm insanlık için karanlık bir sayfa olduğuna dikkat çekilerek, benzer acıların bir daha yaşanmaması için yüzleşme ve hatırlamanın gerekliliği vurgulanacak.

Panel ve Sanatsal Anma

Anma programında Fikret Güneş panelist olarak yer alacak. Etkinlik kapsamında sanatçılar Azad Çiçek, Yurdağül Güneş Tutmaz ve Hasan Abacı (La Liberta), Maraş ve diğer katliamlara dair ağıtlar ve deyişler seslendirecek. Sanatsal anlatımlar aracılığıyla, katledilen canlar bir kez daha saygıyla anılacak.

Tüm Canlara Açık

Organizatörler, girişin ücretsiz olduğu etkinliğe tüm canları davet ederek, “Unutmadık, unutmayacağız” vurgusuyla toplumsal hafızaya sahip çıkma çağrısında bulundu.

Etkinlik Bilgileri:

  • Tarih: 26 Aralık 2025

  • Saat: 14.00

  • Yer: Alevitische Gemeinde Duisburg-Nord e.V. Cemevi
    Wiesentr. 44, 47169 Duisburg-Nord (Marxloh)

  • Giriş: Ücretsiz

Maraş’ta katledilen canlar, 47. yılında bir kez daha saygı, mücadele ve hafıza bilinciyle anılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir