Ayten Kordu’dan Gülistan Doku İçin Meclis Araştırması Talebi
⌈AHA⌉ DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, 6 yıldır kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybedilmesine ilişkin ihmallerin, kamu görevlilerinin sorumluluklarının ve örtbas iddialarının araştırılması amacıyla TBMM’de Meclis Araştırması açılmasını istedi.
DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Gülistan Doku’nun 5 Ocak 2020’de Dersim’de şüpheli bir şekilde kaybolmasına ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Meclis Araştırması açılması talebiyle önerge sundu.
Altı Yıldır Akıbeti Aydınlatılamadı
Önergede, Gülistan Doku’nun kaybolmasının üzerinden altı yıl geçmesine rağmen akıbetinin hâlâ aydınlatılamadığına dikkat çekildi. Etkin bir soruşturma yürütülmediğine dair ciddi kuşkular bulunduğu vurgulandı.
Arama Çalışmaları Yetersiz Kaldı
Gülistan Doku’nun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Dinar Köprüsü yakınlarında görüldüğüne dair ihbar yapıldığı belirtilirken, arama faaliyetlerinin yetersiz kaldığı ve çalışmaların 18 Ağustos 2020’de sonuç alınmadan sonlandırıldığı ifade edildi.
Emniyet Mensubunun Oğlu Detayı
Dosyada kritik başlıklardan birinin, Gülistan Doku’nun Dersim’de görev yapan bir emniyet mensubunun oğlu Zaynal Abakarov ile olan ilişkisi olduğu belirtildi. Kaybolmadan önce darp edilerek bir minibüse bindirildiğine dair beyanlara rağmen bu iddiaların etkin biçimde soruşturulmadığı aktarıldı.
MOBESE Ve HTS Kayıtlarına Ulaşılamadı
Kaybolmanın yaşandığı bölgede MOBESE ve HTS kayıtlarına ulaşılamamış olmasının, Dersim gibi yoğun güvenlik önlemlerinin bulunduğu bir ilde olağan dışı olduğu ifade edildi. Bu durumun ihmal ya da kasıt şüphesini güçlendirdiği kaydedildi.
Aile Yıllardır Adalet Talep Ediyor
Gülistan Doku’nun ailesinin yıllardır barışçıl eylemlerle adalet talep ettiği, buna karşın taleplerinin çoğu zaman kolluk müdahalesi ve yargısal baskıyla karşılandığı belirtildi.
Meclis Araştırması Talep Edildi
Ayten Kordu, kaybettirilme sürecindeki ihmallerin, kamu görevlilerinin sorumluluklarının ve örtbas iddialarının açığa çıkarılması için TBMM bünyesinde bir Araştırma Komisyonu kurulmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler