Münih Alevi Toplumunda Panel: “Demokrasi Katılımla Güçlenir”
⌈AHA⌉ Münih Alevi Toplumu (Alevitische Gemeinde München) tarafından düzenlenen ve CSU’nun Münih adaylarının katıldığı panel tartışması, yoğun katılım ve içerik açısından başarılı bir etkinlik olarak gerçekleşti. Açık, saygılı ve yapıcı bir atmosferde yapılan panelde, yerel yönetim politikalarının yanı sıra toplumsal konular da kapsamlı biçimde ele alındı.
Demokratik Değerlerin Korunmasına Ortak Çağrı
Etkinliğin öne çıkan başlıklarından biri, demokratik değerlerin korunması ve savunulmasına yönelik ortak vurgu oldu. Konuşmalarda, demokrasinin katılımla güçlendiğine dikkat çekilerek, 8 Mart’ta sandığa gidilmesinin ve demokratik partilerin desteklenmesinin önemi özellikle vurgulandı.

Panel Katılımcılarına Teşekkür
Panelde yer alan aday ve temsilcilere katkılarından dolayı teşekkür edilirken, şu isimler öne çıktı:
-
Clemens Baumgärtner – Büyükşehir Belediye Başkan Adayı (OB)
-
Nihat Demir – Belediye Meclis Üyesi Adayı
-
Matthias Stadler – Belediye Meclis Üyesi
-
Neslihan Köse – Belediye Meclis Üyesi Adayı
Ayrıca, CSU’dan Semt Meclisi (Bezirksausschuss) adayı Serdar Duran’a, etkinlikte yaptığı kısa selamlama konuşması nedeniyle teşekkür edildi.
Türkiye’den Dayanışma Mesajı
Etkinliğe Türkiye’den katılan onur konuğu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Meclis Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın, demokrasi, ifade özgürlüğü ve uluslararası demokratik dayanışma vurgusu içeren selamlama konuşması da katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.
“Siyasal Diyalog Ve Toplumsal Dayanışma Hayati”
Münih Alevi Toplumu adına yapılan değerlendirmede, tüm katılımcılara, misafirlere ve ziyaretçilere katkıları, soruları ve saygı temelli diyalogları için teşekkür edilerek; bu tür etkinliklerin siyasal diyalog, toplumsal dayanışma ve demokratik katılımın önemini bir kez daha ortaya koyduğu ifade edildi.


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler