Per. Şub 12th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

SOL Parti’den Gerici Saldırılara Karşı Yürüyüş: “Laikliği Savunacağız, Karanlığa Teslim Olmayacağız”

⌈AHA⌉ SOL Parti’ye yönelik gerici saldırılar sürerken, Ankara’da düzenlenen “Karanlığa karşı halk yürüyüşü” polis tarafından engellenmek istendi. Yürüyüşe izin verilmemesine rağmen polis barikatını aşan SOL Partililer, Keçiören’de bulunan parti binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

SOL Parti’nin “Şeriata, faşizme ve karanlığa karşı laik demokratik Türkiye” kampanyası nedeniyle hedef alındığı belirtilen açıklamada, son günlerde parti binalarına ve pankart çalışmalarına yönelik saldırıların arttığı vurgulandı.

Parti Binalarına “Yaşasın Şeriat” Yazılı Saldırı

SOL Parti İstanbul İl Binası’na “Yaşasın şeriat” yazılarak saldırı düzenlenmesinin ardından, Ankara Keçiören İlçe Örgütü’nün de benzer bir saldırıya uğradığı açıklandı. Dün gece saatlerinde Keçiören İlçe Örgütü’nün kapısına aynı ifadelerin yer aldığı bir pankart asıldığı, Çankaya’da ise pankart çalışmasına fiziki saldırı düzenlendiği belirtildi.

Bu saldırılara tepki olarak SOL Parti, Keçiören İncirli’de bulunan Danışment Kavşağı’nda “Karanlığa karşı halk yürüyüşü” düzenleyeceğini duyurdu. Çok sayıda yurttaşın katıldığı yürüyüş polis tarafından engellendi.

“Amaç Laiklik ve Demokrasi Talebini Bastırmak”

Yurttaşlar polis barikatını aşarak SOL Parti Keçiören İlçe Örgütü önüne yürüdü. Burada basın açıklamasını okuyan SOL Parti Ankara İl Sözcüsü Fatoş Erol, yaşananların bilinçli bir provokasyon olduğunu belirtti.

Erol, “Bir avuç şeriatçı laiklik düşmanlığı üzerinden partimize saldırıyor. Saray danışmanları ve gerici medya bu saldırganlara cesaret veriyor. Mahkemeler laikliği savunmayı suç sayarken, emniyet güçleri saldırganları koruyarak suçun üzerini örtüyor” dedi.

Açıklamada, saldırıların amacının toplumda yükselen laiklik ve demokrasi taleplerini bastırmak olduğu vurgulanarak, “Başaramayacaklar” denildi.

“Bu Ülkeyi Şeriat Rejimine Teslim Etmeyeceğiz”

Basın açıklamasında, Ortadoğu’da kurulan Amerikancı gerici rejimlere ve Suriye’de HTŞ eliyle kurulan cihatçı düzene dikkat çekilerek, benzer bir karanlığın Türkiye’ye dayatılmak istendiği ifade edildi. SOL Parti, çürüyen siyasal İslamcı tek adam rejiminin bu süreci iktidarını uzatmak için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Açıklamada, “Laiklik mücadelesi, tarikat ve cemaatlerle inşa edilen fiili şeriat düzenine, sömürüye, yoksulluğa ve adaletsizliğe karşı verilen eşitlik ve özgürlük mücadelesidir” denilerek, tüm ilerici ve demokrat kesimlere birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

İlçe Başkanı: “Polis İşlem Yapmadı”

SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Emre Ayduğan, saldırı sonrası polisin işlem yapmadığını belirterek, pankartı asanlara yalnızca zabıta cezası önerildiğini aktardı. Ayduğan, parti binalarına saldıranlara işlem yapılmazken, laiklik pankartı asan partililerin gözaltına alındığını vurguladı.

Gözaltılar ve Ev Hapsi Kararları

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sefaköy’de laiklik pankartı asan üç SOL Partili’nin gözaltına alındığı, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla mahkemeye sevk edilerek ev hapsine çarptırıldığı hatırlatıldı. Ardından İstanbul ve Balıkesir’de de benzer gerekçelerle SOL Parti üyelerinin gözaltına alındığı belirtildi.

SOL Parti, tüm bu baskılara rağmen laiklik mücadelesinden geri adım atmayacaklarını ve ülkenin geleceğini karanlığa teslim etmeyeceklerini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir