Çar. Nis 29th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Solingen AKM 30. Yılını Kutluyor

⌈AHA⌉ Solingen Alevi Kültür Merkezi (AKM), 30. kuruluş yıl dönümünü 28 Mart 2026 tarihinde düzenleyeceği görkemli bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Uzun yıllara yayılan emek ve fedakârlıkla büyüyen kurum, bu anlamlı gecede sanat ve siyaset dünyasından önemli isimleri bir araya getirecek.
Etkinlik, saat 16.00’da Bergisch Gladbach’taki Saal 2000 salonunda gerçekleştirilecek.
30 Yıllık Emek ve Mücadele
Solingen AKM tarafından yapılan çağrıda, 30 yılı aşkın süredir inanç, kültür ve dayanışma temelinde sürdürülen çalışmaların gururla taçlandırılacağı belirtildi. Büyük emek ve fedakârlıklarla bugünlere gelindiği vurgulanan açıklamada, tüm canlar etkinliğe davet edildi.
Sanatçılar ve Konuşmacılar Sahne Alacak
Gecenin sunuculuğunu Çiğdem Mavi üstlenecek. Etkinlikte Tolga Sağ, Ozan Emekçi ve Ali Baran sahne alacak. Ayrıca Yılmaz Öztutan, Onur Kocamaz, Kirvem Erdal ve grubu, Ahmet Can Kaya, Fırat Yusuf ve Zeynep Enhas da müzik dinletileriyle programa katkı sunacak.
Program kapsamında konuşmacılar arasında Solingen Belediye Başkanı Daniel Flemm, Kemal Bülbül, AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, AABF NRW Bölge Başkanı Deniz Kutlu ve Solingen AKM Başkanı Halit Kurt yer alacak.
Buluşma Çağrısı
Etkinlik, 28 Mart 2026 tarihinde saat 16.00’da Saal 2000, Schlodderdicher Weg 48A, 51469 Bergisch Gladbach adresinde düzenlenecek.
Solingen AKM yönetimi, “Bu anlamlı etkinlikte buluşmak dileğiyle” mesajıyla tüm dostları ve üyeleri 30. yıl coşkusunu birlikte yaşamaya davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir