Çar. Nis 29th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Dortmund Cemevi’nde “Ziyaret – Die Stimme der Natur” Belgeseline Yoğun İlgi

⌈AHA⌉ Almanya’nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Alevitische Gemeinde Dortmund’nde “Ziyaret – Die Stimme der Natur” belgeselinin gösterimi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Cemevinde düzenlenen etkinliğe özellikle gençlerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

“Belgesel Gösterimi Yoğun Katılımla Gerçekleşti”

Alevitische Gemeinde Dortmund’da düzenlenen etkinlikte, Alevi inancının kutsal mekânlarını ve doğa ile kurulan bağı konu alan “Ziyaret – Die Stimme der Natur” belgeseli izleyicilerle buluştu. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni Ekin Can Erol ile katılımcılar arasında samimi bir sohbet gerçekleştirildi.

Etkinlikte Alevi inancında ziyaret kültürü, doğa ile kurulan ilişki ve kültürel mirasın korunmasının önemi üzerine değerlendirmeler yapıldı.

“Gençlerin Katılımı Dikkat Çekti”

Etkinlikte özellikle gençlerin yoğun katılım göstermesi organizatörler tarafından memnuniyetle karşılandı. Program sırasında gençlerin düzenledikleri satış etkinliğiyle organizasyona katkı sunmaları ise dayanışmanın güzel bir örneği olarak değerlendirildi.

“Katkı Sunan Herkese Teşekkür”

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Alevitische Gemeinde Dortmund Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Atbaşı, bu anlamlı akşamın gerçekleşmesine katkı sunan, emek veren ve katılım gösteren tüm canlara teşekkür etti.

Dortmund Cemevi yönetimi, kültürel ve inançsal mirası yaşatmaya yönelik etkinliklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir