Cemevlerinden Köln’deki “BE ONE Open Air Festival”e Katılım Çağrısı / Video
⌈AHA⌉ Almanya’da faaliyet gösteren birçok cemevi, 30 Mayıs 2026 tarihinde Köln’de düzenlenecek “BE ONE Open Air Festival” için ortak bir video mesaj yayımlayarak katılım çağrısında bulundu. Cemevleri, festivalin Alevi toplumunun birlik ve dayanışmasını güçlendirmesi açısından önemli bir buluşma olacağını vurguladı.
Cemevlerinden ortak çağrı
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na (AABF) bağlı Mannheim Cemevi, Frankfurt Cemevi, Lübeck Cemevi, Kiel Cemevi, Hannover Cemevi, Stadthagen Cemevi, Dortmund Cemevi ve Remscheid Cemevi tarafından yayımlanan videolu çağrıda, 30 Mayıs’ta Köln’de gerçekleştirilecek festival için tüm canlar davet edildi.
Cemevleri tarafından yapılan açıklamada, “Vielfalt – Birlik – Freedom” sloganıyla düzenlenecek festivalde tüm güçleriyle yer alacaklarını belirterek, Alevi toplumunu ve dostlarını etkinliğe katılmaya çağırdı.
Köln’de binlerce kişinin buluşması bekleniyor
Köln’deki Tanzbrunnen alanında gerçekleştirilecek festivalde binlerce kişinin bir araya gelmesi bekleniyor. Etkinlik kapsamında gün boyunca müzik dinletileri, kültürel etkinlikler, çocuk aktiviteleri ve dayanışma buluşmaları düzenlenecek.
Festivalin her yaştan katılımcıya açık olacağı belirtilirken, etkinliğin Almanya’daki Alevi toplumunun birlik, dayanışma ve kültürel bağlarını güçlendirmesi hedefleniyor.
📅 Tarih: 30 Mayıs 2026
📍 Yer: Köln Tanzbrunnen
⏰ Giriş: 14.00
🎟 Biletler: Cemevlerinden temin edilebilir.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler