Cum. Nis 17th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Özgür Özel Saraçhane’de Konuştu: “Bu Mücadele Demokrasi ve Halk İradesi Mücadelesidir”

⌈AHA⌉ CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane’de düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde yaptığı kapsamlı konuşmada, 19 Mart sürecini “demokrasiye yönelik bir müdahale” olarak nitelendirerek, bir yıldır süren direnişin büyüyerek devam edeceğini söyledi.

Saraçhane Meydanı’nı dolduran kalabalığa hitap eden Özel, konuşmasına direniş ve birlik vurgusuyla başladı. Şiirsel bir dille seslenen CHP lideri, meydandaki kitleye “teslim olmayanlar” diye seslendi.

“Teslim Olmayanlar Burada, Direnenler Burada”

Özel konuşmasının başında şu ifadeleri kullandı:

“Birlikte türküler söyledik, birlikte zoru göğüsledik. Sendeledik ama geri dönmedik. Kim demiş sustuk? İşte teslim olmayanlar burada, işte direnenler burada.”

Saraçhane’nin yalnızca bir meydan değil, aynı zamanda demokrasi mücadelesinin simgesi haline geldiğini belirten Özel, bu direnişin Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

“O Gün Devlet ile Millet Arasındaki Güven Sarsıldı”

19 Mart sürecine değinen Özel, yaşananları sert sözlerle eleştirdi:

“Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptaliyle birlikte devletin verdiği hiçbir belgenin güvencesi kalmadı. O gün bu devletin altına dinamiti koydular.”

Özel, bu sürecin yalnızca bir kişiye yönelik olmadığını, tüm toplumsal düzeni etkileyen bir kırılma olduğunu savundu.

“Saraçhane’de Direnişin Meşalesini Yaktık”

Konuşmasında bir yıl önce başlayan süreci hatırlatan Özel, Saraçhane’de verilen mücadelenin Türkiye geneline yayıldığını söyledi:

“Metroları kapattılar, köprüleri kaldırdılar, yasaklar getirdiler. Ama o gün bu meydanda direnişin meşalesini yaktık. Yedi gün boyunca buradan tüm Türkiye’ye seslendik.”

İlk gün 110 bin kişinin toplandığını hatırlatan Özel, sürecin giderek büyüdüğünü ve milyonlara ulaştığını ifade etti.

“Bu Mücadele Bir Parti Meselesi Değil”

Özel, verilen mücadelenin yalnızca CHP’nin değil, tüm toplumun mücadelesi olduğunu vurguladı:

“Bu bir parti mücadelesi değil, demokrasi mücadelesidir. Sandığın, halk iradesinin korunması mücadelesidir.”

“Gücümüzü Milletten Alıyoruz”

Konuşmasında sık sık halk iradesine vurgu yapan Özel, şu sözlerle destekçilerinin kaynağına dikkat çekti:

“Biz gücümüzü okyanus ötesinden değil, bu meydandan alıyoruz. Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’ten ve halkın iradesinden alıyoruz.”

“100’üncü Eylem Çanakkale’de”

Özel, konuşmasının ilerleyen bölümünde yeni bir çağrıda bulunarak, eylemlerin süreceğini belirtti:

“Durmayacağız. 100’üncü eylemde Çanakkale’de olacağız. Bu mücadele devam edecek.”

“Kurtuluş Yok Tek Başına”

Konuşmanın sonunda birlik ve dayanışma mesajı veren Özel, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Öğrenci kurtulmadan polis kurtulmaz. Emekli kurtulmadan emekçi kurtulmaz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.”

Saraçhane’deki miting, demokrasi, seçim ve halk iradesi vurgularının öne çıktığı konuşmaların ardından sona erdi. Özel’in konuşması, meydandaki kalabalık tarafından sık sık sloganlarla desteklendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir