Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

PSAKD Edremit Şubesi : Kazdağlarına su ve vicdan nöbetine gitmek üzere yola çıktık

İçlerinde iki de Alman şirketinin bulunduğu Kaz Dağları’nda kafasına göre ağaç kesen ve her türlü doğa katliamını yapan şirketlerin tamamına yakını, uluslar arası sermaye tarafından kurulmuş olan şirketler. Bu şirktlerin kar, daha fazla kar anlayışıyla doğayı katletmlerine doğa severlerin yanı sıra toplumun farkılı kesimlerinden de sert tepkiler geldi. Bu tepkileden birisinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği  ( PSAKD ) Edremit Şubesi  gösterdi.

PSAKD  Edremit Şubesi, yazılı bir açıklama yaparak kamuoyuna Türkiye’nin oksijen deposu olan Kaz Dağları’nda siyanürlü altın arayan Kanadalı Alamos Gold şirketinin altın madeni çıkarma uğruna doğayı katletmesine sessiz kalmayacağın duyurdu.

” KATLEDİLEN DOĞAMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ!”

PSAKD Edremit Şubesi, ”Kazdağlarına  su ve vicdan nöbetine gitmek üzere yola çıktık ” başlığıyla yaptığı yazılı açıklmada, Kaz Dağları’nda doğanın katledilmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:  ‘‘Kazdağlarında  su  vicdan nöbetine gidiyoruz! PSAKD Edremit Şubesi olarak yok edilmeye çalışılan, katledilen doğamıza sahip çıkıyoruz. Kanadalı Alamos şirketi’ne topraklarımızdan defol, Kazdağlarından elinizi çekin diyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir