Sal. May 26th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Dersim’de Konser: “Bahar Kelebekleri Sahne Alıyor”

⌈AHA⌉ Dersim’in güçlü seslerinden Zeynep Kılıç’ın çocuklarla yürüttüğü anadilde koro çalışması, “Perperikê Usari” (Baharın Kelebekleri) konseriyle dinleyiciyle buluşuyor.

“Anadilde Şarkılar Umut Oluyor”

Kayyum tarafından işten çıkarılmasına rağmen kültürel çalışmalarını sürdüren Zeynep Kılıç, Dersim müziğinin köklerini yeni nesillere aktarmaya devam ediyor. Çocukların Zazaca/Kırmancki dilinde türküler söyleyerek kendi kültürel kimlikleriyle bağ kurduğu bu çalışma, dil ve kültür savunuculuğu açısından önemli bir yere sahip.

“Bu Konser Bir Varoluş Sergisidir”

Açıklamada yer alan “Domenê ma, zonê hode kılamu/lawuku vanê” (Çocuklarımız ana dillerinde şarkılar söylüyor) vurgusuyla, etkinliğin yalnızca bir müzik dinletisi değil, aynı zamanda bir varoluş ve kimlik ifadesi olduğu belirtildi.

“Ücretsiz ve Herkese Açık”

Konserin, Dersim halkı ve tüm müzikseverlere açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirileceği ifade edildi.

“Etkinlik Detayları”

Konserin 3 Nisan 2026 tarihinde saat 19.00’da, Hüseyin Güntaş Kütüphanesi’nde düzenleneceği duyuruldu.

“Baharın Sesleriyle Buluşma”

Açıklama, güçlü bir davetle son buldu: Çocukların saf sesleri ve Dersim’in kadim melodileriyle baharı karşılamak isteyen herkes bu özel buluşmaya davet edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir