İBB Davası’nda 27. Gün: Sanık Sayısı 414’e Yükseldi, Duruşmaya Ara Verildi
⌈AHA⌉ CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu İBB davasının duruşması 27. gününde İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda görülen duruşmada, sanık sayısının 414’e yükseldiği bildirildi.
Sanık Sayısı Arttı
Beyoğlu Belediyesi’ne ilişkin davanın dosyasıyla birleştirme kararı sonrası, aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu 7 kişinin eklenmesiyle davadaki toplam sanık sayısı 92’si tutuklu olmak üzere 414’e çıktı.
Tutuklu İsimler Duruşmada
Duruşmaya, görevlerinden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun ve avukat Mehmet Pehlivan’ın da aralarında bulunduğu tutuklu isimler katıldı.
Salonda Sloganlar Yükseldi
Tutuklu sanıklar jandarma eşliğinde salona getirilirken, izleyici bölümünde bulunan yakınları isimlerini söyleyerek destek verdi. İnan Güney için “İnan Güney onurumuzdur” sloganları atılırken, Resul Emrah Şahan “Başkanım seni çok özledik” sözleriyle karşılandı.
Ekrem İmamoğlu’nun salona girişi sırasında ise izleyiciler alkışlarla “Ekrem Başkan onurumuzdur” sloganı attı.
Savunmalar Devam Ediyor
Duruşmada, İmamoğlu’nun tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan’ın savunmasına devam etmesi bekleniyor.
Mahkemede Gerginlik ve Ara Kararı
Savunmalar öncesinde bazı sanık avukatları, yaklaşan tutukluluk incelemesi için söz talep ederken, bazı avukatlar da reddihakim talebinde bulundu. Bu talepler üzerine mahkeme heyeti ile avukatlar arasında gerginlik yaşandı.
Mahkeme başkanı, yaşanan tartışmaların ardından duruşmaya bir saat ara verildiğini açıkladı. Heyetin, reddihakim taleplerini değerlendireceği öğrenildi.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler