Sal. May 5th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Almanya Parlamentosu’nda Dersim Anması: “Hakikat ve İnançla Anıyoruz”

⌈AHA⌉ Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç Kurulu Başkanı Hasan Ali İçlek, Dersim Tertelesi’nin 89. yılı dolayısıyla Almanya Parlamentosu’nda gerçekleştirilen anmaya ilişkin bir açıklama yaptı. DKG – Dersim Tarih ve Kültür Merkezi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Dersim’de katledilenler anılırken, inançsal ritüeller ve ortak hafıza vurgusu öne çıktı.

AABF İnanç Kurulu Başkanı Hasan Ali İçlek’in açıklaması şu şekilde:

“Almanya Parlamentosunda Dersim Anması
89. yılında Dersim 1937-38 Tertelesi’nde katledilen canları anmak üzere DKG – Dersim Tarih ve Kültür Merkezi öncülüğünde Berlin Federal Parlamentosunda bir araya geldik. Kırmancki, Almanca ve Türkçe dilinde dua ve gülbanglarımızla delilimizi uyandırıp lokmamızı paylaştık. AABK İnanç Kurulu Başkanı Ecevit Emre Dede, AABF adına AABF İkinci Başkanı Deniz Kaşal, AABF İnanç Kurulu İkinci Başkanı Hasan Doğan Dede, AABF Kuzey Bölge İnanç Kurulu Başkanı Haydar Akdağ Dede, Berlin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Seyit İsmail Dede ve Berlin Cemevi dedelerimizle birlikte Dersim 1937-38 etkinliğinde bulunduk.

Başta on yıllardır bıkmadan Dersim davası için çalışan, Dersim’in çığlığını Almanya Parlamentosuna taşıyan DKG emekçilerinin ve başkanları sayın Kenan Aydın’ın emekleri Hak katında kabul ola.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir