Cum. May 15th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevi Kurumları ve Demokratik Kitle Örgütlerinden HTŞ Zulmüne Karşı Dayanışma Eylemi

⌈AHA⌉ Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, PSAKD şubeleri, Demokratik Alevi Dernekleri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, KAYKEF, Anadolu Konfederasyonu, çeşitli köy ve yöre dernekleri, CHP, DEM Parti, SOL Parti, Toplumsal Özgürlük Partisi ve devrimci-sosyalist kurumlar, Suriye’de HTŞ ve bağlı grupların saldırılarına maruz kalan Alevilerle dayanışmak amacıyla İstanbul Sultangazi’de ortak eylem gerçekleştirdi.

 Alevi Kültür Dernekleri ( AKD) Sultangazi Şubesi Pir Sultan Abdal Cemevi’nin önünde yapılan kitlesel basın açıklamsında, özellikle Alevi kadınlara yönelik saldırılara dikkat çekildi. Eylemde, Suriye’de yaşanan hak ihlallerine karşı sessiz kalınmayacağı vurgulandı.

Alevi Kültür Dernekleri ( AKD) Sultangazi Şubesi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaşı’nın konuşmasıyla başlayan  dayanışam eyleminde, basın açıklamasını PSAKD Gazi Şehitler Cemevi Başkanı Ferhat Akdaş okudu. Açıklamada, HTŞ ve bağlı çetelerin Alevi halkına yönelik baskı ve saldırılarının sürdüğü belirtilerek, dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıldı.

“Betül Süleyman Alluş İçin Adalet”

Açıklamada, Betül Süleyman Alluş için adalet talebi yinelendi. Katılımcılar, Alevi kadınlara yönelik saldırılara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. AKD Sultangazi Şubesi Pir Sultan Abdal  Cemevi önünde yapılan eylemde, “Zulme karşı sessiz kalmayacağız” mesajı öne çıktı. Katılımcılar, Suriye’de Alevilere yönelik saldırıların insanlık suçu olduğunu belirterek uluslararası kamuoyuna çağrı yaptı.

Yoğun Katılım Dikkat Çekti

Eyleme Alevi kurumlarının yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütü, yöre derneği, siyasi parti temsilcisi, muhtarlar ve basın emekçileri katıldı.

 Hubyer Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Aydın Deniz, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Karakaya, PSAKD yöneticileri, Demokratik Alevi Dernekleri temsilcileri, CHP ve DEM Parti yöneticileri ile SOL Parti ve çeşitli sosyalist kurum temsilcileri de dayanışma açıklamasında yer aldı.

Basın açıklaması, dayanışmayı büyütme ve zulme karşı ortak mücadeleyi sürdürme çağrısıyla sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir