Avrupa Kadın Dayanışması’ndan 14 Haziran Kadın Grevi Ve G7 Protestolarına Çağrı
⌈AHA⌉ Avrupa Kadın Dayanışması (AKD), yayımladığı açıklamayla 14 Haziran’da gerçekleştirilecek Kadın Grevi’ne ve aynı günlerde İsviçre’de yapılacak G7 Zirvesi’ne karşı düzenlenecek protestolara katılım çağrısı yaptı. Açıklamada, kadınların bedenleri, emekleri ve gelecekleri üzerinden yürütülen politikalara karşı sokaklarda olacağı vurgulandı.
AKD tarafından yapılan açıklamada, kadın grevinin yalnızca ücret eşitsizliğine ya da emek sömürüsüne karşı değil; aynı zamanda kadınların yaşamlarını hedef alan küresel politikalara karşı bir itiraz olduğu ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“14 Haziran’da İsviçre’nin sokaklarında her yıl dalga dalga büyüyen Kadın Grevi, yalnızca ücret eşitsizliğine, mobbinge ve ev içi emeğimizin görünmez kılınmasına karşı değil, aynı zamanda G7 zirvesini düzenleyenlerin kadın bedenini, kadın emeğini ve kadın haklarının geleceği üzerinden yapacakları planlara ve sömürüsüne hayır demek içindir.”
G7 Zirvesi’nde alınacak kararların savaş, sömürü ve doğa talanı politikalarını derinleştireceği belirtilen açıklamada şu değerlendirmeler yapıldı:
“Bu zirvede alınacak kararlar şimdiden bellidir. Savaşlar aracılığıyla insan ve doğa kaynaklarını talan etmek, başta kadınlar olmak üzere işçileri, emekçileri ve göçmenleri kapitalist sistemde köleleştirmek; sağlık ve bakım hizmetlerini metalaştırmak, doğurganlığımızı sermayenin nüfus stratejilerine tabi kılmak amaçlanmaktadır.”
“Kadın Greviyle Dayanışmaya Çağırıyoruz”
AKD açıklamasında, İsviçre’de greve çıkan kadınlarla G7 ülkelerinde protestolara katılan kadınların mücadelesinin ortak olduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Biz biliyoruz ki; İsviçre’de greve çıkan işçi, emekçi kadınlarla, G7 ülkelerinde sokaklara dökülen protestocu kadınların mücadelesi aynı zincirin halkalarıdır.
Evde, tarlada, hastanede, okulda, bankada, temizlikte, üretimde, taşıma işlerinde ve tüm alanlarda sömürülen tüm kadınları 14 Haziran Kadın Grevi’yle dayanışmaya çağırıyoruz.”
“Barış İçin İsyan”
Açıklamada ayrıca Berlin, Paris ve Londra başta olmak üzere birçok kentte düzenlenecek G7 protestolarına katılım çağrısı yapıldı.
AKD açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:
“14 Haziran’da İsviçre’de kadınlar işi durduracak, ücretini sorgulayacak, çocuklarını kreşte bırakarak meydanlara çıkacaklar.
Haydi kadınlar örgütlenelim, isyanımızla eşitliği, özgürlüğü inşa edelim. Ne fabrikalarda ne evlerde ne de zirve salonlarında sömürüye izin vermeyelim.
Yaşamak istiyorsak grev, barış istiyorsak isyan edelim.”

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler