Cum. Haz 5th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Dortmund Cemevi’nden 5 Haziran Mesajı: “Doğayı Korumak Geleceği Korumaktır”

⌈AHA⌉ AleviDo Dortmund Cemevi adına Selçuk Atbaşı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, doğanın rant politikaları ve ekolojik yıkımla karşı karşıya bırakıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, çevreyi korumanın yalnızca ekolojik değil; aynı zamanda insani ve ahlaki bir sorumluluk olduğu vurgulandı.

AleviDo Dortmund Cemevi tarafından yayımlanan açıklamada, doğanın insanlığın ortak yaşam alanı olduğu belirtilerek, çevre mücadelesinin geleceği savunma mücadelesi olduğu ifade edildi.

Selçuk Atbaşı imzasıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Doğa Sessiz Kalıyor, Ama Yaraları Konuşuyor.

Bugün yalnızca çevreyi hatırlama günü değil; nefes aldığımız havaya, içtiğimiz suya, üzerinde yaşadığımız toprağa karşı sorumluluğumuzu yeniden hatırlama günüdür.

Doğa bize atalarımızdan kalan bir miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldığımız ortak yaşam alanıdır. Kesilen her ağaç, kirletilen her dere, yok edilen her yaşam alanı; yalnızca doğaya değil, insanlığın geleceğine de verilen bir zarardır.

Vicdanımızın sesi bize şunu hatırlatıyor: İnsan doğadan üstün değil, onun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu nedenle çevreyi korumak sadece ekolojik bir görev değil, aynı zamanda insani ve ahlaki bir sorumluluktur.

Ormanların, kıyıların ve tarım alanlarının rant uğruna yok edilmediği; denizlerin, derelerin ve toprağın kirletilmediği; tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyulan bir gelecek mümkündür. Bunun için doğayı tüketilecek bir kaynak olarak değil, birlikte var olduğumuz ortak yaşam olarak görmek zorundayız.

Bugün attığımız her bilinçli adım, yarın çocuklarımıza bırakacağımız dünyanın şekillenmesine katkı sağlayacaktır.

Yaşamı savunmak, doğayı korumaktır.
Doğayı korumak, geleceği korumaktır.

Dünya bize ait değil; biz dünyanın bir parçasıyız.
Doğayı korumak, geleceği korumaktır.

Daha temiz, daha yaşanabilir ve daha adil bir dünya için doğanın, yaşamın ve geleceğin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Açıklama, “Doğanın, yaşamın ve geleceğin yanında” vurgusuyla sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir