Aleviler‘den Siyah Çelenkli Protesto

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun çatısı altında bir araya gelen Alevi Birlikleri Federasyonları, bugün Avrupa‘nın birçok ülkesindeki onlarca şehirde eş zamanlı olarak Türk Konsoloslukları’nın önünde siyah çelenkli protesto eylemleri yaptılar.
https://www.youtube.com/watch?v=dFNe6gREHsQ&feature=youtu.be
Bugün düzenlenen eylemler geçtiğimiz günlerde Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyumları protesto etmek için, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) eş zamanlı eylem yapma çağrısı doğrutsusunda Avrupa çapında gerçekleştirildi.
AABK’nin çağrı doğrultusunda, Almanya Alevi Birlikleri Federsyonu (AABF) Bölge temsilcilikleri Almanya’nın Düsseldorf, Hamburg, Honnever, Berlin, Frankfurt, Mainz, Müncen, Nürünberg kentlerinde eş zamanlı olarak Türk Konsoloslukları’nın önünde siyah çelenkli protesto eylemi yaptılar. Kitlesel basın açıklması şeklinde düzenlenen protesto eylemlerinde basın bildirsi olarak, AABK’nin kayyumlara ilişkin daha önceden yayınladığ bildiri okundu.

Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler