Cum. Haz 12th, 2026

Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

“Başka Acılara Baktığımız Kadar İnsanız” Çağrısı: Ortak Hafıza Ve Adalet Buluşması Düzenlenecek

⌈AHA⌉ “Başka acılara baktığımız kadar insanız” çağrısıyla yayımlanan açıklamada, toplumsal hafızayı diri tutmak, geçmişte yaşanan katliamlar ve adaletsizliklerle yüzleşmek amacıyla ortak bir buluşma gerçekleştirileceği duyuruldu.

Açıklamada, acının kimliğine, inancına, diline ya da rengine göre ayrıştırılamayacağı vurgulanarak, adalet ve özgürlük mücadelesinin ortak bir insanlık sorumluluğu olduğu ifade edildi.

“Bir başkasının canı yandığında kendi canı sızlamayan, geçmişin ve bugünün yaralarına gözünü kapatan bir toplumun iyileşmesi mümkün değildir” denilen açıklamada, toplumsal hafızanın ortak olduğu belirtildi.

Katliamlar ve Toplumsal Acılar Hatırlatıldı

Açıklamada; 1977 1 Mayıs Katliamı, Maraş ve Çorum katliamları, 1937–38 Dersim Katliamı, Gazi ve Ümraniye olayları, Madımak Katliamı, 19 Aralık Hapishaneler Katliamı, Soma Maden Katliamı, Roboski Katliamı, Gezi Direnişi, Suruç ve Ankara Gar Katliamları ile gözaltında kaybedilenlerin mücadelesi hatırlatıldı.

Ayrıca savaşlarda yaşamını yitiren çocuklar ile iş cinayetlerinde hayatını kaybeden emekçilerin acılarının da ortak olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Unutmak sadece geçmişe değil, geleceğe de ihanettir” ifadelerine yer verilerek, her bir yaşam için adalet ve özgürlük talep etmenin insani bir görev olduğu belirtildi.

“Adaleti ve Özgürlüğü Herkes İçin Savunacağız”

Toplumsal dayanışma ve ortak mücadele çağrısının öne çıktığı açıklamada, “Acılarda ortaklaşabildiğimiz, adaleti ve özgürlüğü herkes için savunabildiğimiz ölçüde insan kalacağız” denildi.

Umut, direnç ve eşit bir yaşam özlemi taşıyan herkesin ortak hafızaya sahip çıkmaya davet edildiği açıklamada, eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinin birlikte büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Etkinlik 18 Haziran’da Ataşehir’de Düzenlenecek

Ortak hafıza ve adalet buluşmasının 18 Haziran 2026 Perşembe günü saat 18.30’da gerçekleştirileceği bildirildi.

Etkinliğin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi / 1 Mayıs Cemevi’nde yapılacağı belirtildi.

Açıklama, “İnsanlık acıda ortaklaşır, adalet ve özgürlük mücadelesinde buluşur” sözleriyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir