Edremit’te “33 Can, 33 Bağlama” Anması: Madımak’ta Yitirilenler Saygı ve Özlemle Anıldı
⌈AHA⌉ Sivas Madımak Katliamı’nın 33. yılı dolayısıyla Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenlenen “33 Can, 33 Bağlama” anma programında, 2 Temmuz 1993’te yaşamını yitiren 33 can saygı, özlem ve adalet talebiyle anıldı. Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Madımak Katliamı’nın unutulmadığı ve unutturulmayacağı vurgulanırken, toplumsal hafızanın diri tutulmasının önemine dikkat çekildi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Edremit Şubesi tarafından düzenlenen anma programına çok sayıda yurttaşın yanı sıra siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı. Etkinlikte Madımak’ta katledilen 33 canın anısı bağlamalar, deyişler ve yapılan konuşmalarla yaşatıldı.
“33 Can, 33 Bağlama” Etkinliğine Geniş Katılım
Anma programına katılanlar arasında İlçe Sekreteri Ziya Yavuz, Yönetim Kurulu Üyesi Evrim Daşdelen ve Örgütlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erol Karagöz de yer aldı. Katılımcılar, Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenleri saygı ve özlemle anarken, adalet mücadelesinin sürdüğünü vurguladı.
Program boyunca sık sık birlik, kardeşlik, hoşgörü ve barış mesajları öne çıkarken, Madımak Katliamı’nın Türkiye’nin ortak hafızasında derin izler bıraktığı ifade edildi.

“Unutmadık, Unutturmayacağız”
Etkinlikte yapılan değerlendirmelerde, 2 Temmuz 1993’te yaşanan katliamın yalnızca Alevi toplumunun değil, tüm toplumun hafızasında yer eden bir insanlık suçu olduğu vurgulandı. Aradan geçen yıllara rağmen yaşamını yitirenlerin unutulmadığı belirtilirken, onların anısını yaşatmanın toplumsal bir sorumluluk olduğu ifade edildi.
Katılımcılar, Madımak’ta yitirilen 33 canın anısına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, “Unutmadık, unutturmayacağız” mesajını yineledi.
PSAKD Edremit Şubesi’ne Teşekkür
Anma programına katılan temsilciler, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Edremit Şubesi yöneticilerine ve katkı sunan tüm kişi ve teşekkür etti. 
Program, Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 canın anısına yapılan saygı duruşu ve ortak anma mesajlarıyla sona erdi.



Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler